Qysh me i trajtu majet e djegura të flokëve?

Flokët e djegur dalin ne dukje vetëm kur e kruajmë kokën. Sado shumë që të jenë, nuk mundë t’a ripërbëjne vetën. Gjëja e parë që duhet të bëni është t’i merrni nën kontroll flokët ose gjatë prerjes të premtoni se herën tjetër do të jenë më mirë. Nuk dihet përse nuk heqim dorë nga përdorimi i produkteve që shkaktojnë djegien e flokëve. Kështu që duhet të mundohemi më shumë dhe t’i kthejmë ato në jetë, të pakten të kenë një pamje të këndshme.

Çfarë duhet të bëjme për këtë?

Nëse flokët i keni të lagura atëher mos i krehni për shkak se janë shum të ndjëshëm dhe janë më të predispozuar të këputen. Përdorni kreher me dhëmbë të gjerë. Nga rrënjët deri në maje krehini me furçë (krehër) të butë. Shkaktarë tjerë për këputje janë edhe hekuri dhe mjetet tjera që përdorni për tharjen e flokëve. Përdorni jastik nga sateni ose pambuku. Sepse këta llojë jastëkësh zvogëlojnë nyjëzimin dhe këputjen e flokëve.

Aplikimi i kemikateve si “perma” ose ngjyra duhet të bëhen në periudhë më së paku prej 2 javësh. Përndryshe flokët do të dëmtohen rëndë. Stilisti i NeëYorkut, Les Havert, propozon që të aplikoni ushqyes për flokë duke përdorur ndonjë kapelë prej plastike (mundë të jetë edhe një peshqir i ngrohtë), të prisni 10 minuta dhe pastaj t’i pastroni me ujë me akull dhe limonë. Stilisti i Lacey Dagenois, Mamsey Broën preferon që përçdo 6-8 muaj flokët të hiqen nga rrënjët,pra të priten dhe thotë “ nëse dëshironi që t’ju rriten flokët të shëndetshem atëher duhet të eleminoni këputjen dhe djegien e tyre”

Më shumë artikuj:

banner