Qysh me përgaditë krem pasticerie?

Përbërësit:

  • 500 ml qumësht
  • 6 të verdha vezësh
  • 200 gram sheqer
  • 60 gram miell
  • 1 sheqer vanille.

Vlohet qumështi me sheqer vanillë. Largohet nga zjarri dhe ftohet 10 minuta. Veqmas tunden vezët me sheqer dhe miell. Në masën e vezëve shtohet qumështi duke e tundur vazhdimisht. Masa kthehet në enë ku do të vihet në zjarrë të ulët që të vlohet disa minuta duke e përzier vazhdimisht. Kremi i përgaditur mbulohet me folie plastike që të mos krijoj kore.

dua.com Dating App per Shqiptaret
Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

gatime tradicionale

Gatime tradicionale

Gatime tradicionale duam të gjithë. Kur mendojmë për gatime tradicionale mendja na shkon tek recetat e nënave e gjysheve tona.

gatime tradicionale

Gatime tradicionale

Gatime tradicionale duam të gjithë. Kur mendojmë për gatime tradicionale mendja na shkon tek recetat e nënave e gjysheve tona.