Qysh me u kujdes per lulen aloe vera?

Qysh me u kujdes per lulen aloe vera?

lulen aloe vera

Besoj të gjithë keni dëgjuar për benefitet që mund të kemi nëse përdorim lulen aloe vera. Ajo cilësohet si një i një nga bimët më të mira për pastrimin e ajrit.

Aloe vera është edhe shërues natyral e cili i qetëson plagët, lëkurën e djegur dhe inflamacionet.

Mirëpo që ajo të rritet e shëndetshme duhet të kujdeseni mirë për të. Më poshtë po ju japim disa udhëzime se si mund ta rrisni lulen aloe vera me sukses.

Ujitja

Ujitja e saj duhet bërë kur sipërfaqja e dheut përthahet ose një herë në javë. Uji duhet derdhur ngadalë deri sa pjesa e tepërt të dalë nga zona e poshtme e saksië.

Fertilizimi

Nga prilli deri në shtator, bima e aloe verës pëson një zhvillim të fortë.Ju mund ta ndihmoni bimën e mrekullueshme të rritet duke e ushqyer me pleh organik dhe fertilizues të pasur.

Zhvendosja

Gjatë rritjes, bima ka nevojë të zhvendoset në një saksi më të madhe në mënyrë që të zgjasë për vite të tëra.

Nëse bima që keni blerë, ka ardhur në një vazo më të vogël, atëherë transferojeni bimën në një vazo më të madhe që ka vrima në fund duke mundësuar kullimin e ujit të tepërt.

Pjesa e gjetheve të bimës duhet të dalë direkt mbi sipërfaqe. Këtë të fundit, mund ta pasuroni me guralecë të vegjël të cilët ruajnë lagështinë dhe krijojnë kushtet natyrale të rritjes.

Më shumë artikuj: