Qysh me zgjedhe madhesine e televizorit per dhomen tuaj?

madhesine e televizorit

A e dini qysh me zgjedhë madhësinë e televizorit bazuar në madhësinë e dhomës? Mos blini një televizor të ri pa shikuar së pari cili ju përshtatet më shumë.

Madhësinë e televizorit duhet pak a shumë ta përcaktojë madhësia e dhomës ku do të vendosët.

Televizorët HD kanë specifikat e tyre për të cilat edhe ju dallon cmimi. Si p.sh. madhësia e tyre.

Mirëpo sa duhet të jetë largësia optimale në mënyrë që të përfitojmë sa më shumë nga ajo cka ofron një televizor i caktuar? Më poshtë është tabela e cila ju tregon për një gjë të tillë.

Madhësia e ekranit Largësia e preferuar
22″ 0.9 – 2.5 m
26″ 1.0 – 3.0 m
32″ 1.3 – 3.7 m
40″ 1.6 – 4.6 m
42″ 1.7 – 4.8 m
52″ 1.8 – 5.2 m

Kur hyri televizioni në shtëpitë e njerëzve?

Televizioni, apo TV për të shkurtër është një medium telekomunikacionit për transmetimin dhe marrjen e imazheve lëvizin.

Ky mjet është në dispozicion që nga fund të 1920. Televizori është bërë i zakonshme në shtëpitë, bizneset dhe institucionet.

Veçanërisht si një mjet për reklamat por edhe si një burim i argëtimi dhe i dhe lajmeve. Që nga viti 1950, televizioni ka qenë medium kryesor për formim e opinionit publik.

Më shumë artikuj: