Si konfigurohet routeri TP LINK?

routeri tp link
Fillimisht duhet të lidhet TP Link me Modem (ZTE) përmes kabllos Lan.(Në ZTE: vendoset kabllo në portin 1,2,3 ose 4) tek porti me ngjyrë kaltërt WAN në TP-Link Në kompjuterin tuaj hapeni shfletuesin e faqeve dhe shënoni kete IP adresë: 192.168.0.1 ku do të ju kërkohet emri i përdoruesit(admin) dhe fjalëkalimi(admin). Pasi të hapet faqja kryesore, në anen e majtë klikoni në “”Quick Setup”” dhe klikoni butonin “”Next””, pastaj Quick Setup – Operation Mode zgjedhni opcioin Wireless Router. Vazhdoni duke zgjedhur “”Dynamic IP””ose “Auto-Detect” dhe klikoni “”Next””. Zgjedhni Wireless Network Name: Emrin tuaj SSID (Emrin e Wirelessit), region Albania ose ndonje regjion tjeter, zgjedheni WPA2-PSK (Recommended), tek hapësira shënoni fjalëkalimin që dëshironi me gjatësi 8 deri 64 karaktere dhe në fund klikoni Reboot ose Finish.

Më shumë artikuj: