Selino – Perfitimet shendetesore qe ofron

selino

Selino dhe përfitimet shëndetësore që ofron. Nga forcon sistemin imunitar deri në ndihmën për humbjen e peshës, selino është i pasur me vitamina dhe minerale të rëndësishme që mund të kontribuojnë në mirëqenien dhe shëndetin tuaj.

Përveç gjithë asaj, selino gjithashtu përmban disa substanca që mund të ndikojnë në uljen e presionit të gjakut dhe kolesterolit, si dhe të parandalojnë kancerin dhe të ndihmojnë në zbutjen e inflamacionit në trup. 

Perfitimet:

  1. Forcon sistemin imunitar Sasia e madhe e vitaminës C që gjendet tek selino e bën trupin të jetë më i shëndetshëm dhe të këtë imunitet më të fortë.
  2. Ndihmon në uljen e presionit të gjakut Selino përmban pthalides, të cilat ndikojnë në uljen e presionit të gjakut duke relaksuar muskujt rreth arterieve dhe duke lejuar enët të zgjerohen. Kalciumi, magnezi dhe kaliumi që përmban selino gjithashtu ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut.
  3. Kolesteroli Pthalides që përmban selino gjithashtu mund të ulë kolesterolin me rritjen e sekretimit të acidit.
  4. Parandalon kancerin Selino përmban coumarins substanca që janë efektive në parandalimin e kancerit.
  5. Veti anti inflamatore Selino besohet se ka veti anti-inflamatore, të cilat ndihmojnë në probleme të tilla si artriti.
  6. Ndihmon në humbjen në peshë Selino nuk ju ndihmon në mënyrë të drejtpërdrejtë për të humbur peshë, por ajo përmban shumë pak kalori dhe është e pasur me fibra.

Më shumë artikuj: