Skenimi i kanaleve ne Telkos

skenimi i kanaleve ne telkos

Ketu ju mund te lexoni se si behet hap pas hapi procedura e skenimit te kanaleve ne reciverat e Telkos.

Reciveri Amiko

Merrni telekomanden, vazhdoni tek butoni MENU pastaj vazhdo tek Installation dhe e shtypni butonin OK. Pastaj vazhdoni tek Cable Installation  shtypni OK, për të vazhduar skanimi duhet të jenë këta parametra. TP Index   1/77 Frequency  (306.0) Simbol Rate   6900 Modulation   64 QAM NIT Search   on Pastaj vazhdo tek butoni me ngjyrë te gjelbërt në telekomand (Scan). Kujdes nëse nuk janë parametrat si më lart nuk perfundon skanimi me sukses. Pasi parametrat të jenë si më lartë, duhet te vazhdoni tek butoni me ngjyrë të Gjelbërt (Scan). Pasi te perfundojë skanimi vazhdoni me butonin EXIT derisa të shfaqen kanalet.

Reciveri Telkos

Fillimisht merrni telekomanden e reciverit e shtypni butonin MENU, pastaj shkoni tek dritarja SETTINGS e shtypni ok, pastaj INSTALLATION shtypni ok, pastaj zgjedhni DVB C shtypni ok. Për të përfunduar skanimi me sukses siguroheni që i keni këta parametra të listuar: FEC MODE DVB-C TP. Index 1/40 Frequency 306.0 Symbol Rate 6900 Modulation QAM-64 Nit Search ON Channel Type All Channels Pastaj ne telekomandë shtypni butonin me ngjyre kaltëret BLIND. Search Pasi te perfundojë skanimi vazhdoni me butonin EXIT derisa të shfaqen kanalet.

Më shumë artikuj:

pagesat ne kujtesa

Pagesat ne Kujtesa

Ku mundem të realizoj pagesat ne Kujtesa? Pagesa mujore mund të realizohet dhe në pikat e ndryshme pagestare. WesternUnion, Moneta,

pagesat ne kujtesa

Pagesat ne Kujtesa

Ku mundem të realizoj pagesat ne Kujtesa? Pagesa mujore mund të realizohet dhe në pikat e ndryshme pagestare. WesternUnion, Moneta,