RTK Live nga YouTube Live

RTK Live nga RTK Live

SHIKO LIVE

RTK Live videot e fundit nga YouTube

Rreth RTK

RTK Live eshte televizioni shqiptar ne Kosove qe eshte hapur ne 1999 dhe ishte televizioni me i shikuar ne Kosove. Shiko RTK Live ne kualitet te larte.

RTK transmeton kanalin televiziv RTK1 dhe kanalet radiofonike RTK Live dhe Radio. Programet ne gjuhen shqipe dominojne, por nuk mungojne as ato ne gjuhet serbe, boshnjake, turke dhe rome.

Ueb Faqja e RTK

Ueb faqja e RTK-se, ofron lajme dhe video material si dhe transmetim te drejtperdrejte ne internet nga te dy radiot.

RTK-ja fillimisht u themelua permes nje Memorandumi te Mirekuptimit midis EBU-se (Unioni Evropian i Transmetimeve) dhe OSBE-se (Organizates per Siguri dhe Bashkepunim ne Evrope) ne vitin 1999.

Në 2001, RTK u krijua si një transmetues i pavarur i shërbimit publik nga një rregullore e transmetimit të UNMIK-ut . Stacioni u menaxhua fillimisht nga Bashkimi Evropian i Transmetimit për të lejuar kohën për krijimin e një Bordi Drejtor jo-politik. Kjo ishte në vend dhe stacioni ishte i pavarur nga EBU deri në fund të vitit. Në Janar 2002, një zyrë u hap në Tiranë, me një faqe në internet që filloi në Korrik. Një zyrë e dytë u hap në Tetovë në nëntor 2002.

Radiotelevizioni i Kosoves (RTK) eshte sherbim publik transmetues, qe ofron sherbimet e veta ne fushen e transmetimit radioteleviziv dhe veprimtari te tjera, sipas Ligjit per RTK-ne, i miratuar nga Kuvendi i Kosoves, me 20 janar 2006 dhe i ratifikuar nga PSSP me 11 prill 2006.

Edhe gjate vitit 2006, RTK-ja ka bere hapa te rendesishem. Si ne aspektin programor dhe zhvillimor, duke ruajtur prestigjin, besueshmerine, shikueshmerine e Televizionit dhe degjueshmerine e Radiove. Synimet kryesore te RTK-se per vitin 2006 jane arritur. Si ruajtja e pavaresise editoriale te RTK Live, arritjet ne planin e zhvillimit cilesor te programit me permbajtje tipike per nje transmetues publik, te natyres informative, edukative dhe argetuese.

Ju mund te ndiqni RTK Live dhe shume kanale tjera ne Uebfaqen tone online.