RTSH Live nga YouTube Live

RTSH Live nga RTSH Live Live

SHIKO LIVE

RTSH Live videot e fundit nga YouTube

 

 

Rreth RTSH

rtsh liveRTSH eshte nje institucion mediatik publik qe perfshin Radio Tiranen, qe u krijua ne vitin 1938 dhe Televizionin Shqiptar, qe u krijua ne vitin 1960. Prej vitit 1993 RTSH-ja transmeton programet e saj radiofonike dhe televizive edhe nepermjet satelitit.

Me 29 prill 1960 filloi nga puna qendra eksperimentale e televizionit Shqiptar. Fillimi i transmetimeve shenon jo vetem lindjen e Televizionit Publik Shqiptar, RTSH por edhe fillesat e tregut televiziv shqiptar. 5 dekada me pare, per shikuesit e kryeqytetit erdhi pershendetja e pare permes ekranit dhe ishte pikerisht ajo pershendetje, qe shenoi edhe fillimin historise qe mban emrin Televizioni Shqiptar.

Ky emer mesoi hap pas hapi te jete bashkeudhetar i ne te gjitheve. RTSH ka dhe faqen e saj zyrtare. Ne diten kur startoi transmetimi, guri i pare i themelit ishte nje film per femije, me pas nje dokumentar, nje koncert e me tej nje film, pra qe diten e pare ky ekran i magjishem, kishte nga nje dhurate per te gjithe brezat. Televizioni i madh, bashkeudhetari i te medhenjve ka ecur vazhdimisht krahas televizionit te vogel, ose mikut te mire te te “vegjelve”. Breza te tere vogelushesh u rriten me ekranin e RTSH.

Transmetimi i pare i RTSH

Ne vitin 1963 u transmetua edicioni pare i lajmeve, ndersa ne vitin 1965 kamera e vetme e RTSH u zhvendos ne stadium per te transmetuar nje ndeshje futbolli. Vendimi i qeverise se kohes per kalimin e Televizionit nga faza eksperimentale ne programe te rregullta ditore, sjell si pasoje rritjen e shpejte te numrit te punonjesve: djem e vajza nga universiteti apo Instituti i Larte i Arteve, pa pervoje ne gazetari dhe regji televizive, investuan pasion, ambicje dhe deshire per te krijuar, etje per te mesuar nga pervojat jashte vendit dhe perkushtim. Ne vitin 1966 Qendra Eksperimentale e Televizionit transmeton pjesen e pare te ndeshjes se futbollit “Partizani – Dinamo” Godina e re e televizionit krijoi mundesi per standarte te tjera. U shtuan mundesite per xhirime ne interier dhe eksterier, çka shtoi dhe oret e transmetimit, ne çdo dite te javes – nga ora 18 deri ne oren 22.30.

Ju mund te shikoni edhe shume kanale televizive tjera Shqiptare perveq RTSH Live tek ne.