Gizlilik Politikası

1. Genel

dua AG, www.dua.com web sitesinin operatörü ve bu web sitesinde ve uygulamalarda sunulan hizmetlerin, kısaca “Hizmetlerin” sağlayıcısıdır. Bu nedenle, dua AG, Leutschenbachstrasse 95, 8050 Zürich, İsviçre, verilerinizin toplanması, işlenmesi ve kullanılmasının denetleyicisidir ve geçerli veri koruma yasalarına uygunluğu sağlamak zorundadır. Kişisel verilerinizin korunması dua AG için büyük önem taşımaktadır. Burada sizi www.dua.com adresinde toplanan veriler ve bunların nasıl kullanıldığı hakkında bilgilendiriyoruz. Ayrıca bu bilgilerin doğruluğunu nasıl kontrol edeceğinizi ve bu verileri silmemizi nasıl talep edeceğinizi de öğreneceksiniz. Bu Gizlilik Politikasının zaman zaman değişebileceğini lütfen unutmayın. Bu nedenle, her zaman en son sürüme aşina olduğunuzdan emin olmak için bu Gizlilik Politikasını düzenli olarak okumanızı öneririz.

2. Kişisel ve şirket verilerinin toplanması, kullanılması ve işlenmesi

Hizmetlerimizi kullandığınızda aşağıdaki kişisel veri türlerini toplarız: – Kimlik ve iletişim verileri – Profil, kullanım ve web sitesi etkileşimi – Teknik veriler – Benzersiz kullanıcı kimlikleri – Konum tabanlı veriler Hizmetlerimizi kullanırken tarafınızdan açıkça ifşa edilen Kişisel Veriler (hassas kişisel veriler dahil) (iletişim verilerinin yanı sıra profilinizde ifşa edilen bilgileri de içerir) Hizmetlerimizi kullandığınızda, belirli veriler sistem yönetimi, istatistiksel veya yedekleme amacıyla sunucularımızda otomatik olarak depolanır. Bunlar aşağıdaki gibidir: – İnternet servis sağlayıcınızın adı – IP adresiniz (belirli koşullar altında) – tarih – saat – Hizmetlerimizi kullandığınız web sitesi veya uygulama – Hizmetlerimizi bulmak için kullandığınız arama kelimeleri.

3. Yasal Dayanak ve Amaçlar

Bu Gizlilik Politikasında açıklanan kişisel verileri toplamak ve kullanmak için yasal dayanağımız, topladığımız kişisel verilere ve bunları topladığımız özel amaçlara bağlıdır. Sözleşme: Hizmetlerimizi gerçekleştirmek veya size Hizmet sağlamamızla bağlantılı adımlar atmak. – Hizmetlerimizi sağlamak ve korumak için – İşimizi ve Hizmetlerimizi yönetmek, idare etmek ve geliştirmek için İzin: Kişisel verilerinizi sağladığınız sırada özgürce verdiğiniz rızaya güvenebiliriz. – Size sunduğumuz ürünler ve Hizmetler hakkında haberler, özel teklifler, bültenler ve genel bilgiler sağlamak için (açık rızanızla). – Hizmetlerimizi kullanırken yayınlamaya karar verdiğiniz kişisel veriler, rızanıza dayalı olarak işlenir. Geçerli veri koruma yasalarında tanımlanan hassas kişisel verileri paylaşmanız halinde, bu verileri yalnızca çevrimiçi toplantı Hizmetimizi sunmak amacıyla açık rızanıza dayalı olarak işleriz. Bu tür hassas kişisel verileri başka herhangi bir amaç için işlemeyiz. – Hizmetlerimizi kullanırken ırk veya etnik köken, siyasi görüşler, dini veya felsefi inançlar, sendika üyeliği gibi hassas kişisel verileri ifşa ederseniz, bu verileri açık rızanızla ve yalnızca Hizmetlerimizi size sunmak amacıyla işleriz. Meşru menfaatler: İşlemenin adil ve makul olduğuna dair değerlendirmemize dayanarak meşru menfaatlere dayanabiliriz. – Hizmetlerimizi sürdürmek ve iyileştirmek – Yeni Hizmetler geliştirmek Kamu yararı: Düzenleyici ve kamu yararı yükümlülüklerini yerine getirmek. – Geçerli yönetmelik ve mevzuata uymak.

4. Veri Aktarımları

Verileriniz, sipariş işleme veya depolamanın gerekli kıldığı ölçüde ortaklarımıza (üçüncü taraflara) aktarılacaktır.

Gerektiğinde ve ilgili yasal dayanağa göre, Kişisel Verilerinizi aşağıdaki üçüncü taraf kategorilerinden herhangi biriyle paylaşabiliriz:

    • Sigortacılar
    • Regulators/tax authorities/corporate registries
    • Muhasebeci ve avukatlar gibi kullandığımız profesyonel danışmanlar
    • Hükümet veya düzenleyici makamlar
    • Belge işleme ve çeviri hizmetleri, yazılım sağlayıcıları veya BT sistemleri, BT destek hizmetleri, belge ve bilgi depolama sağlayıcıları gibi hizmetler sağlayan üçüncü taraflar
  • Meselenizin seyri sırasında müdahil olan avukat, arabulucular, bankalar ve diğer ödeme sağlayıcıları, mahkeme, vergi danışmanları veya değerleme uzmanları gibi üçüncü taraflar
  • Google Analytics gibi müşteri içgörü analizlerinde bize yardımcı olan üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları
  • Posta pazarlama kampanyalarımızı veya bir müşteri konusuyla ilgili belgeleri teslim eden üçüncü taraf posta veya kurye sağlayıcıları

Biz ve Hizmet Sağlayıcılarımız verilerinizi aşağıdaki ülkelerde işleyebiliriz: – İsviçre & AB/AEA – Kosova – ABD Federal Veri Koruma ve Bilgi Komiseri tarafından yayınlanan ülke listelerine göre yeterli düzeyde koruma sağlamadığı kabul edilen ülkelere aktarım için, verilerin uygun şekilde korunmasını sağlayan standart sözleşme yükümlülüklerini uygulayarak verilerinizi koruruz. Bize kendi rızanızla kişisel veya şirket verilerinizi sağlamanız halinde, bu verileri yasaların izin verdiği veya sizin onay beyanınızda belirttiğiniz kapsam dışında kullanmayacak, işlemeyecek veya aktarmayacağız. Ayrıca, verilerinizi yalnızca sözleşmenin yürütülmesi için gerekli olması ve bu hizmet sağlayıcıların ilgili gizlilik ve durum tespiti hükümlerini kabul etmiş olması halinde harici hizmet sağlayıcılara aktaracağız.

Harita Özelliği: Tespit ettiğiniz kullanıcıları bulmak için bir harita görüntüleyen ve başka bir konumda bir kullanıcı bulmak istemeniz durumunda hesabınızı nereye uçuracağınızı seçen bir özellik. Kullanıcılar akıllı telefon ayarlarından konum hizmetlerini kapatarak harita özelliğini devre dışı bırakabilirler.

Beğenmeme Özelliği: Bir seçenek, ilgisizliği gösteren bir X düğmesi ile temsil edilir. Bu eylem özeldir ve herhangi bir bildirim gönderilmez. “Beğenilmedi” olarak işaretlenen profiller gelecekte kullanıcının zaman akışında görünmez. Ancak, beğenmeme ve beğenme bir süre sonra sona erdiğinden, “beğenilmedi” olarak işaretlenen profiller eninde sonunda tekrar görüntülenecektir.

Hizmetler: dua.com, gerçek hayatta birbirlerini fark eden ve seçilen arama kriterlerine göre ortak ilgi alanlarını paylaşan kullanıcılar arasında sanal veya yüz yüze buluşmaları kolaylaştırmak için ücretli veya ücretsiz tüm hizmetleri sağlar.

Belirli amaçlar için gerekli veriler

  • Konum Bilgileri: Coğrafi konumunuz veya en azından şehriniz.
  • Karşılaşma Konumları: Diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunduğunuz pinler.
  • Arama Kriterleri: Yaş ve cinsiyet dahil olmak üzere karşılaşmak istediğiniz kişiler için tercihler.

Kayıt sırasında coğrafi konum özelliğini devre dışı bırakırsanız, dua.com’un karşılaştığınız kişilerin profillerini önermek için konum verilerinizi toplaması engellenecektir. Bu, dua.com’un yakındaki kullanıcılar için profiller önermesine izin verecektir.

Konum Verileri ve Diğer Kullanıcılarla Toplantı Pinleri (Genel)

Uygulamanın birincil amacı, kullanıcıların karşılaştıkları veya gelecekte karşılaşabilecekleri kişileri bulmalarına yardımcı olmaktır.

  • Konum Verisi Toplama: Konumunuz yalnızca kabul ettiğiniz takdirde toplanır. Dua.com’un, konumlarını paylaşmayı kabul eden diğer kullanıcıları gerçek hayatta nerede gördüğünüzü bulmak için konum verilerinizi toplamasına ve kullanmasına izin vermeniz istenecektir. Cihazınızda daha sıkı kontroller ayarlamadığınız sürece, dua.com konum verilerinizi düzenli olarak toplayacaktır.
  • Düzenli Güncellemeler: Cihazınızda daha sıkı kontroller ayarlamadığınız sürece, dua.com konumunuzu düzenli olarak toplayacaktır.
  • Toplantı Pinlerini Belirleme: dua.com, iki kullanıcı birbirine yakın olduğunda veya birbirini gördüğünde bir toplantı pinini işaretler.
  • Toplantı Pinlerini Görüntüleme: Toplantı iğneleriniz profilinizde gösterilir, ancak diğer kullanıcılar tam konumunuzu göremez. Bir toplantı iğnesi kaydedildiğinde, her üye yalnızca belirli bir yarıçap içindeki kendi konumunu net bir şekilde görür. Ancak, diğer kullanıcıların tam konumunu göremezler.
  • Coğrafi Konum: Kaydolduğunuzda konumunuzu paylaşmazsanız, dua.com Görülenler bölümünde yanlış konumlara sahip profiller önermeye devam edecektir.

Spotting Pimleri Spotted bölümünde veya harita üzerinde görüntülenebilir

  • Akıllı telefonunuzdaki konum hizmetlerini kapatarak istediğiniz zaman coğrafi konum izninizi geri çekebilirsiniz. Coğrafi konumu devre dışı bıraktığınızda, Görülenler bölümünüz güncellenmeyi durduracak ve kimleri gördüğünüzü göremeyeceksiniz. Görülenler bölümünüzde profil kalmadığında, yakınınızdaki profilleri önerebilmemiz için şehrinizin adını soracağız.
  • Gelecekte profilinizin ve geçiş konumlarınızın haritadan gizlenmesini talep etme seçeneğiniz olacak. O zaman, yalnızca diğer kullanıcıların Görülenler bölümünde görünecek ve haritada tespit ettiğiniz profilleri görmeyeceksiniz. Onları yalnızca Görülenler bölümünüzde görselleştireceksiniz. Bu özellik kullanıma sunulduğunda etkinleştirmek için uygulamada ‘Ayarlar’a gidin, aşağıya kaydırın ve devre dışı bırakın.

Arama Tercihleri (Özel)

Yaş, cinsiyet ve fiziksel özelliklere göre tercihlerinize uyan kişilerle tanışmak için uygulamayı özelleştirebilirsiniz. İstediğiniz kişinin cinsiyetini, yaş aralığını ve özelliklerini belirterek ve veri toplama ve işleme için onayınızı sağlayarak bu ayarları uygulama içinde değiştirebilirsiniz. Bu şekilde, yalnızca gerçek hayatta tespit ettiğiniz ve arama kriterlerinize uyan kişilerin profillerini Tespit Edilenler bölümünüzde göreceksiniz.

Tespit ettiğiniz veya gelecekte tespit edebileceğiniz profilleri önerme
Coğrafi konum, daha önce gördüğünüz veya gelecekte görebileceğiniz kullanıcıların profillerini önermek için kullanılır.

Ek Bilgi

dua.com, tespit ettiğiniz veya gelecekte tespit edebileceğiniz diğer kullanıcıları bulmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bir kullanıcı konumunu paylaşmayı kabul ettiğinde, dua.com bu tespit pinlerini bulur. Bu Spotting pinleri sayesinde dua.com, arama parametrelerinize uyan kullanıcı profillerini görüntüleyebilir.

Etkinliğiniz, konumunuz ve profil ayrıntılarınız, profilinizi diğer kullanıcılara önermek için kullanılabilir. Kısa listeniz aracılığıyla, gerçek hayatta görmüş olabileceğiniz veya görmemiş olabileceğiniz kişiler de dahil olmak üzere size başka kullanıcılar da önerebiliriz.

Yasal Dayanak: Sözleşme Yürütme

  • Bu verilerin işlenmesi, size uygun kullanıcılarla etkileşim kurma olasılığınızı artırır ve hizmetlerimizi sunmamızı sağlar. Ayrıca, gerçek hayatta tespit ettiğiniz veya gelecekte tespit edebileceğiniz diğer kullanıcılara profilinizi öneren bir e-posta gönderebiliriz. Ayrıca, gerçek hayatta tespit ettiğiniz veya gelecekte tespit edebileceğiniz diğer kullanıcılara profilinizi öneren bir e-posta gönderebiliriz.

Coğrafi konumlarınız ve Spotting Pinlerinizle ilgili olarak, daha kısa saklama süreleri geçerlidir:

  • Coğrafi konumlarınız, diğer kullanıcılarla Spotting Pinlerinizi belirlemek için toplandıktan sonra bir ay boyunca saklanır.
  • Tespit Pinleriniz toplandıkları tarihten itibaren altı ay boyunca saklanır. Uygulama üzerinde tespit ettiğiniz kullanıcıların profillerini görüntülemek için kullanılırlar.

5. Veri İfşası

Kişisel verilerinizi, bu tür bir eylemin gerekli olduğuna iyi niyetle inanarak ifşa edebiliriz: – Yasal bir yükümlülüğe uymak için (yani, yasaların gerektirmesi durumunda veya bir mahkeme veya devlet kurumu gibi kamu makamlarının geçerli taleplerine yanıt olarak); – Hizmetlerimizin güvenliğini korumak ve haklarımızı veya mülkiyetimizi savunmak için; – Bizimle bağlantılı olası yanlışları önlemek veya araştırmak için; – Kendimizi yasal sorumluluğa karşı korumak için.

6. Veri güvenliği

Bilgilerinizi güvende tutacağız ve bu nedenle bilgilerinizi kayıp, erişim, kötüye kullanım veya değişikliğe karşı korumak için tüm makul adımları atacağız. Verilerinize erişimi olan çalışanlarımız ve sözleşmeli ortaklarımız sözleşmeye bağlı olarak gizlilik ve veri koruma kanunu hükümlerine uymakla yükümlüdür. Kişisel verilerinizin güvenliği bizim için önemlidir, ancak İnternet üzerinden hiçbir iletim yönteminin veya elektronik depolama yönteminin %100 güvenli olmadığını unutmayın. Kişisel verilerinizi korumak için ticari olarak kabul edilebilir araçlar kullanmaya çalışsak da, mutlak güvenliğini garanti edemeyiz. Sisteminizi korumak için antivirüs yazılımı, güvenlik duvarı ve diğer benzer yazılımları kullanmanızı öneririz. Bununla birlikte, bir veri güvenliği olayının meydana gelmesi durumunda, olaya müdahale etmek ve sizi mümkün olan en kısa sürede bilgilendirmek için dahili prosedürümüzü takip ediyoruz.

7. Veri Koruma Hakları

İsviçre Federal Veri Koruma Yasası ve AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği temelinde aşağıdaki veri koruma haklarına sahipsiniz. Tarafımızca saklanan verileriniz hakkında istediğiniz zaman bilgi talep edebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adrese bir e-posta ile bilgi talebinde bulunmanızı rica ediyoruz. Verilerinizin silinmesini veya düzeltilmesini istediğiniz zaman talep etme olanağına sahipsiniz. Elbette, kişisel verilerin gelecekte geçerli olmak üzere kullanılması veya işlenmesi için verdiğiniz herhangi bir onayı istediğiniz zaman iptal etme hakkına da sahipsiniz. Onayınızı geri çektiğinize dair bildirim aldıktan sonra, işleme için başka bir yasal dayanak olmadığı sürece bilgilerinizi başlangıçta onay verdiğiniz amaç(lar) için artık işlemeyeceğiz. Bu amaçla, bize privacy@dua.com adresine e-posta ile yazmanızı rica ediyoruz. Bizden e-posta almayı durdurmak için, lütfen aldığınız e-postadaki ‘abonelikten çık’ bağlantısını tıklayın. Saklanan veriler, belirtilen amaç için artık gerekli olmadıklarında tarafımızdan silinecektir. Verilerin silinmesiyle ilgili olarak, belirli verileri saklama yükümlülüğünü öngören belirli yasal yükümlülüklere tabi olduğumuzu belirtmek önemlidir. Bu yükümlülüğe uymak zorundayız. Yasal saklama yükümlülüğüne tabi olan verilerin silinmesini istemeniz halinde, veriler sistemimizde bloke edilecek ve yalnızca yasal veri saklama yükümlülüğünü yerine getirmek için kullanılacaktır. Yasal saklama süresinin sona ermesinden sonra, silme talebiniz yerine getirilecektir. Taşınabilirlik hakkı: Kişisel verilerinizi Excel gibi ortak bir formatta başka bir veri denetleyicisine aktarmamızı talep etme hakkına sahipsiniz, bu veriler bize sağladığınız verilerdir ve bunları sizin izninizin yasal dayanağına göre veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek için işlediğimiz durumlarda. Bir denetim makamına şikayette bulunma hakkı: Kişisel verilerinizin işlenmesinin veri koruma yasasını ihlal ettiğini düşünüyorsanız, bir veri koruma denetim makamına itiraz etme hakkına sahipsiniz. İsviçre’deki yetkili veri koruma makamı Federal Veri Koruma ve Bilgi Komiseridir (www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html). Hizmetlerimizi AB’de kullanıyorsanız, bu hakkınızı örneğin ikamet ettiğiniz, çalıştığınız veya iddia edilen ihlalin gerçekleştiği üye devletteki bir denetleyici makam nezdinde ileri sürebilirsiniz.

8. Web sitesi ve uygulama barındırma

dua AG’nin web sitesi İsviçre’de barındırılmaktadır (Hostpoint). “dua.com” uygulamamız Amazon Web Services (AWS) tarafından İrlanda’da barındırılmaktadır. Müşteri, dua AG tarafından sunulan veya hizmetlerin sağlanması için gerekli olan çeşitli uygulamalar için verilerin Avrupa Birliği (AB) ve Kosova topraklarındaki sunucularda işlenebileceğinin veya saklanabileceğinin farkındadır.

9. Çerezler

Kullandığımız Çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın.

10. Eklentiler

10.1. Facebook-Plugins

Web sitemizde Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA sosyal ağının eklentileri entegre edilmiştir. Facebook eklentilerini Facebook logosundan veya sitemizdeki “Beğen” veya “Paylaş” düğmesinden tanıyabilirsiniz. Facebook eklentilerine genel bir bakışı burada bulabilirsiniz: – http://developers.facebook.com/docs/plugins/ Sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde, eklenti tarayıcınız ile Facebook sunucusu arasında doğrudan bir bağlantı kurar. Eklentinin içeriği Facebook tarafından doğrudan tarayıcınıza iletilir ve onun tarafından web sitesine entegre edilir. Böylece Facebook, bir Facebook hesabınız olmasa veya o anda Facebook’ta oturum açmamış olsanız bile IP adresinizle sitemizi ziyaret ettiğiniz bilgisini alır. Bu bilgiler (IP adresiniz dahil) tarayıcınız tarafından doğrudan ABD’deki bir Facebook sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Facebook hesabınızda oturum açmışken Facebook “Beğen-Butonuna” tıklarsanız, sayfalarımızın içeriğini Facebook profilinize bağlayabilirsiniz. Bu, Facebook’un Sayfalarımıza yapılan ziyaretleri kullanıcı hesabınıza atamasını sağlar. Etkileşiminizin bilgileri de doğrudan bir Facebook sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Bu bilgiler ayrıca Facebook’ta yayınlanır ve Facebook arkadaşlarınıza gösterilir. Sayfaların sağlayıcısı olarak, iletilen verilerin içeriği veya Facebook tarafından kullanımı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığımızı belirtmek isteriz. Facebook bu bilgileri reklam, pazar araştırması ve Facebook sayfalarının pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanması amacıyla kullanabilir. Bu amaçla Facebook kullanım, ilgi ve ilişki profilleri oluşturur, örneğin Facebook’ta gösterilen reklamlarla ilgili olarak web sitemizi kullanımınızı değerlendirmek, diğer Facebook kullanıcılarını web sitemizdeki faaliyetleriniz hakkında bilgilendirmek ve Facebook kullanımıyla ilişkili diğer hizmetleri sağlamak için. Daha fazla bilgi için lütfen şu adresteki Facebook gizlilik politikasına bakın – https://www.facebook.com/about/privacy/. Facebook’un sayfalarımızı ziyaretinizi Facebook kullanıcı hesabınızla ilişkilendirmesini istemiyorsanız, lütfen web sitemizi kullanmadan önce Facebook kullanıcı hesabınızdan çıkış yapın.

10.2. Twitter

Web sitemizde kısa mesaj ağı Twitter Inc. şirketinin entegre eklentilerini bulacaksınız. 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, ABD. Twitter eklentilerini (Tweet düğmesi) sitemizdeki Twitter logosundan tanıyabilirsiniz. Tweet düğmesine genel bir bakışı https://dev.twitter.com/ adresinde bulabilirsiniz. Web sitemizde böyle bir eklenti içeren bir sayfayı çağırdığınızda, tarayıcınız ile Twitter sunucusu arasında doğrudan bir bağlantı kurulur. Böylece Twitter, IP adresinizle birlikte sitemizi ziyaret ettiğiniz bilgisini alır. Twitter hesabınızda oturum açmışken “Tweet düğmesine” tıklarsanız, sayfalarımızın içeriğini Twitter profilinize bağlayabilirsiniz. Bu, Twitter’ın sayfalarımızı ziyaretinizi kullanıcı hesabınızla ilişkilendirmesini sağlar. Sayfaların sağlayıcısı olarak, iletilen verilerin içeriği veya Twitter tarafından kullanımı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığımızı belirtmek isteriz. Daha fazla bilgi için lütfen Twitter gizlilik politikasına bakın. Twitter’ın sitemizi ziyaretinizi takip etmesini istemiyorsanız, lütfen Twitter hesabınızdan çıkış yapın.

10.3. LinkedIn

İnternet sayfalarımızda, LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ABD (bundan böyle “LinkedIn” olarak anılacaktır) sosyal ağı LinkedIn’in eklentileri entegre edilmiştir. LinkedIn eklentilerini sitemizdeki LinkedIn logosundan veya “Tavsiye Et” düğmesinden tanıyabilirsiniz. Sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde, eklenti tarayıcınız ile LinkedIn sunucusu arasında doğrudan bir bağlantı kurar. LinkedIn böylece IP adresinizi kullanarak sitemizi ziyaret ettiğinize dair bilgi alır. LinkedIn hesabınızda oturum açmışken LinkedIn “Tavsiye Et Butonuna” tıklarsanız, sayfalarımızın içeriğini LinkedIn profilinize bağlayabilirsiniz. Bu, LinkedIn’in sitelerimize yaptığınız ziyareti LinkedIn hesabınızla ilişkilendirmesini sağlar. Sayfaların sağlayıcısı olarak, iletilen verilerin içeriği veya LinkedIn tarafından kullanımı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığımızı belirtmek isteriz. Verilerin toplanmasıyla ilgili ayrıntılar (amaç, kapsam, daha fazla işleme, kullanım) ile haklarınız ve ayar seçenekleriniz LinkedIn’in gizlilik politikasında bulunabilir. Bu notları şu adreste bulabilirsiniz: http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

10.4. YouTube

Web sayfalarımız, LLC 901 Cherry Ave. adresinde bulunan Google Inc. şirketine ait YouTube’dan en az bir eklenti içerir. San Bruno, CA 94066 ABD adresinde bulunan Google Inc. Web sitemizin YouTube eklentisiyle donatılmış bir sayfasını ziyaret ettiğinizde, YouTube sunucularıyla bir bağlantı kurulur. Bu, YouTube sunucusuna web sitemizin hangi belirli sayfasını ziyaret ettiğinizi bildirir. Buna ek olarak, YouTube hesabınızda oturum açtıysanız, YouTube’un gezinme davranışınızı doğrudan kişisel profilinize atamasına izin vermiş olursunuz. Daha önce hesabınızdan çıkış yaparsanız bu atama olasılığını iptal edebilirsiniz. YouTube’un bilgilerinizi toplaması ve kullanması hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://www.youtube.com/t/privacy adresindeki gizlilik politikasına bakın.

10.5. Instagram

İnternet sayfalarımızda Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ABD (“Instagram”) tarafından işletilen Instagram’ın sözde sosyal eklentilerini kullanıyoruz. Eklentiler, örneğin “Instagram Kamerası” şeklinde bir Instagram logosu ile işaretlenmiştir. Sitemizde böyle bir eklenti içeren bir sayfaya eriştiğinizde, tarayıcınız Instagram’ın sunucularına doğrudan bir bağlantı kurar. Eklentinin içeriği Instagram tarafından doğrudan tarayıcınıza iletilir ve sayfaya entegre edilir. Bu entegrasyon, bir Instagram profiliniz olmasa veya o anda Instagram’da oturum açmamış olsanız bile, tarayıcınızın web sitemizin ilgili sayfasını çağırdığını Instagram’a bildirir. Bu bilgiler (IP adresiniz dahil) tarayıcınız tarafından doğrudan ABD’deki bir Instagram sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Instagram’da oturum açtıysanız, Instagram web sitemizi ziyaretinizi hemen Instagram hesabınızla ilişkilendirebilir. Eklentilerle etkileşime girdiğinizde, örneğin “Instagram” düğmesine tıkladığınızda, bu bilgiler de doğrudan bir Instagram sunucusuna gönderilir ve orada saklanır. Bilgiler ayrıca Instagram hesabınızda yayınlanır ve kişilerinize gösterilir. Veri toplamanın amacı ve kapsamı ve verilerin Instagram tarafından daha fazla işlenmesi ve kullanılmasının yanı sıra haklarınız ve gizliliğinizi korumaya yönelik ayar seçenekleri için lütfen Instagram’ın veri koruma bilgilerine bakın: https://help.instagram.com/155833707900388/ Instagram’ın web sitemiz aracılığıyla toplanan bilgileri doğrudan Instagram hesabınızla ilişkilendirmesini istemiyorsanız, web sitemizi ziyaret etmeden önce Instagram’dan çıkış yapmalısınız. Ayrıca tarayıcınız için eklentiler kullanarak Instagram eklentilerinin yüklenmesini tamamen önleyebilirsiniz, örneğin komut dosyası engelleyici “NoScript” (http://noscript.net/).

10.6. Google Analytics

Bu web sitesi, Google Inc. şirketinin (“Google”) bir web analiz hizmeti olan Google Analytics’i kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesinin kullanıcıların siteyi nasıl kullandığını analiz etmesine yardımcı olmak için bilgisayarınıza yerleştirilen metin dosyaları olan “çerezleri” kullanır. Bu web sitesini kullanımınız hakkında çerez tarafından oluşturulan bilgiler (tarayıcı türü / sürümü, kullanılan işletim sistemi, daha önce ziyaret edilen web sitesinin yönlendirici URL’si, IP adresi, sunucu isteğinin zamanı) genellikle ABD’deki bir Google sunucusuna aktarılır ve orada saklanır. Ancak, web sitemizde IP anonimleştirmenin etkinleştirilmesi durumunda, IP adresiniz Google tarafından Avrupa Birliği üye ülkelerinde veya Avrupa Ekonomik Alanı Anlaşmasını imzalayan diğer ülkelerde bu gerçekleşmeden önce kısaltılacaktır. Sadece istisnai durumlarda tam IP adresi ABD’deki bir Google sunucusuna aktarılır ve orada kısaltılır. Google bu bilgileri, web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi operatörleri için web sitesi etkinliği hakkında raporlar derlemek ve web sitesi etkinliği ve internet kullanımıyla ilgili diğer hizmetleri sağlamak amacıyla kullanacaktır. Google ayrıca, yasaların gerektirdiği durumlarda veya söz konusu üçüncü tarafların bilgileri Google adına işlediği durumlarda bu bilgileri üçüncü taraflara aktarabilir. Google Analytics çerçevesinde tarayıcınız tarafından iletilen IP adresi, Google’ın diğer verileriyle birleştirilmez. Tarayıcınızda uygun ayarları seçerek çerez kullanımını reddedebilirsiniz, ancak bunu yaparsanız bu web sitesinin tüm işlevlerini kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayın. Bu web sitesini kullanarak, hakkınızda toplanan verilerin Google tarafından yukarıda açıklanan şekilde ve yukarıda belirtilen amaç için işlenmesini kabul etmiş olursunuz. Kullanılan web analiz hizmeti hakkında daha fazla bilgi Google Analytics web sitesinde bulunabilir. Verilerinizin web analiz hizmeti tarafından işlenmesinin nasıl önleneceğine ilişkin talimatlar şu adreste bulunabilir: – http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

10.7. Google Web Yazı Tipleri

Google web yazı tipleri (http://www.google.com/webfonts/) bu web sitesindeki çeşitli bilgilerin görsel sunumunu iyileştirmek için kullanılır. Web yazı tipleri, sayfa çağrıldığında tarayıcının önbelleğine aktarılır, böylece görüntü için kullanılabilirler. Tarayıcı Google web yazı tiplerini desteklemiyorsa veya erişimi engelliyorsa, metin standart bir yazı tipinde görüntülenir. Sayfa çağrıldığında, web sitesi ziyaretçisi herhangi bir çerez almaz. Sayfa görünümüyle bağlantılı olarak iletilen veriler, fonts.googleapis.com veya fonts.gstatic.com gibi kaynağa özgü alan adlarına gönderilir. Bunlar, Gmail gibi kimliği doğrulanmış Google hizmetlerinin paralel kullanımıyla bağlantılı olarak toplanabilecek veya kullanılabilecek verilerle ilişkilendirilmez. Tarayıcınızı, yazı tiplerinin Google sunucularından yüklenmeyeceği şekilde ayarlayabilirsiniz (örneğin, Firefox için NoScript veya Ghostery gibi eklentiler yükleyerek). Tarayıcınız Google yazı tiplerini desteklemiyorsa veya Google sunucularına erişimi engellerseniz, metin sistemin varsayılan yazı tipinde görüntülenecektir. Google Web Fonts’un gizlilik politikası hakkında bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: – https://developers.google.com/fonts/faq#Privacy Veri korumayla ilgili genel bilgileri şu adresteki Google Gizlilik Merkezi’nde bulabilirsiniz: http://www.google.com/intl/de-DE/privacy/

11. Değişiklikler ve geçerlilik

Bu gizlilik politikasında yapılan değişiklikler bu sayfada yayınlanacaktır. Bu şekilde, hangi verileri sakladığımız, nasıl topladığımız ve kullandığımız hakkında istediğiniz zaman kendinizi bilgilendirebilirsiniz. Veri koruma yönetmeliklerini buradan kaydedebilir ve/veya yazdırabilirsiniz.

12. Gizlilik politikamızdaki değişiklikler

Uyarlanmış hizmetler veya yeni gereksinimler nedeniyle veri koruma beyanını uyarlamamız gerekirse, mevcut en son sürüm geçerli olacaktır. Şirketler grubumuz İsviçre’nin yanı sıra AB-AEA ve Kosova bölgesinde de faaliyet göstermektedir. Burada verilen bilgiler, İsviçre Veri Koruma Yasası ile eşzamanlı olarak dikkate alınan AB Veri Koruma Temel Yönetmeliğine atıfta bulunmaktadır. Bu bağlamda sapmalar veya eklemeler gerekli olursa, bunlar burada sunulan bilgilere dahil edilecektir.