Dita e Mesuesit

dita e mesuesit

Dita e mesuesit është afër, dhe ne të gjithë e dimë se çfarë do të thotë kjo. Koha për të shpërthyer balonat dhe transmetuesit dhe për të festuar burrat dhe gratë që i kanë kushtuar jetën e tyre edukimit të mendjeve të reja të së nesërmes! Por, përpara se të dilni shumë përpara, ka disa gjëra që duhet të dini për Ditën e Mësuesit. Lexoni për të mësuar gjithçka që duhet të dini për këtë ditë të veçantë.

Historia e Ditës së Mësuesit

7 Marsi është një ditë e veçantë që daton në fillim të shekullit të njëzetë. Ishte në këtë ditë në vitin 1935 – pikërisht këtu në Indi – kur ne festuam Ditën tonë të parë të Mësuesit. Kjo ditë e rëndësishme feston lindjen e Dr Sarvepalli Radhakrishnan, një prej mësuesve dhe filozofëve më të dashur të Indisë. Për të nderuar kujtimin dhe kontributin e tij të shquar, qytetet dhe shtetet anembanë vendit e shpallën Ditën e Mësuesit një festë kombëtare.

Pse e festojmë Ditën e Mësuesit?

Mësuesit luajnë një rol jetik në formësimin e së ardhmes së botës sonë. Ata ia kushtojnë jetën e tyre përcjelljes së njohurive dhe ndihmës së të tjerëve për të arritur potencialin e tyre të plotë. Në Ditën e Mësuesit, ne festojmë gjithçka që mësuesit bëjnë për ne dhe tregojmë vlerësimin tonë për punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur. Është gjithashtu një mundësi për studentët që të shprehin mirënjohjen e tyre për mësuesit e tyre dhe t’u bëjnë të ditur se sa vlerësohen.

Dita e mesuesit është një mundësi për t’u treguar pedagogëve tuaj të preferuar se sa e vlerësoni punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur. Qoftë me një kartolinë të përzemërt apo me kënaqësi të veçantë, të marrësh kohë për të shprehur mirënjohjen tuaj është me të vërtetë diçka.

Si festohet Dita e mesuesit?

7Marsi dita e mesuesit festohet në mënyra të ndryshme në të gjithë botën. Në disa vende, si India dhe Tajlanda, studentët sjellin dhurata dhe lule në shkollë për t’ua dhënë mësuesve të tyre. Vende të tjera, si Koreja e Jugut, mbajnë ngjarje dhe koncerte speciale për të nderuar mësuesit. Dhe në të tjera akoma, si Shtetet e Bashkuara, shkollat do të mbajnë asamble ose aktivitete speciale për të treguar vlerësimin për mësuesit e tyre. Sido që të festohet, dita e mesuesit është gjithmonë një ditë e veçantë për të kujtuar gjithçka që mësuesit tanë bëjnë për ne!

Këtë vit, sigurohuni që të tregoni vlerësimin tuaj për mësuesit tuaj në Ditën e Mësuesit! Pavarësisht nëse u jepni atyre një dhuratë ose thjesht u tregoni se sa shumë i vlerësoni, merrni pak kohë nga dita juaj për t’u bërë të ditur mësuesve tuaj se sa të rëndësishëm janë ata në jetën tuaj. Gëzuar dita e mesuesit!

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj: