Dashuria? - 3 mite për të!

Dashuria? – 3 mite për të!

dashuria

Dashuria? Kjo është një nga pyetjet më të shpeshta dhe ajo për të cilën shumë njerëz kanë mijëra përgjigje.  Mirëpo, prap se prap, askush nuk mund ta përcaktojë atë me të vërtetë. Shumë janë përpjekur ta përshkruajnë atë bazuar në një ndjenjë që ata përjetojnë. Mirëpo çfarë përtej kësaj?

Dashuria, për dallim prej ndjenjave të tjera, nuk vjen e shkon. Dashuria qëndron. Mirëpo pa angazhim, dashuria pushon së ekzistuari. Një angazhim i mbushur me dashuri është ajo që e dallon dashurinë romantike nga të gjitha marrëdhëniet e tjera. Megjithatë ka shumë përgjigje për pyetjen ‘Çfarë është dashuria?’. Ka edhe shumë mite për dashurinë. Le të hedhim një vështrim mbi disa nga mitet më të famshme për dashurinë.

Miti 1 – Dashuria i mboshtë të gjitha, por çfarë është dashuria?

Për sa kohë që jeni në dashuri, mund të merrni gjithçka në jetë. Kjo është një teori që promovohet shumë shpejt. Ka një bindje, le të themi romantike, se të dashurarit mund të bëjnë çfarëdo që duan. Ky mit ju pengon të merreni me problemet e marrëdhënies.

Kështu do të përfundoni duke e rrahur veten emocionalisht sa herë që gjërat bëhen të tharta. Pasi që sipas jush, gjithçka varet nga kjo ‘ndjenjë’ e dashurisë që keni ndaj partnerit.

Mirëpo, sa është e vërtetë kjo? A ju jep dashuria edhe juve superfuqi?

E vërteta e pyetjes ‘ Çfarë është dashuria?

Romanca nuk është e mjaftueshme për ta bërë një marrëdhënie të funksionojë. Ato që do t’ju ndihmojnë të tejkakoni periudhat e vështira janë pajtueshmëria dhe angazhimi i e dyve. Mbi të gjitha, komunikimi dhe mbështetja te njëri-tjetri në çift si dhe besimi. Kur i besoni njëri-tjetrit dhe kur mbështeteni te njëri-tjetri, ju keni gjithçka që ju duhet. Një themel i mirë i lidhjes do të bëjë që lidhja apo martesa e juaj të zgjasë. Romanca është thjesht kremi mbi tortën, që tashmë është mrekullisht e shijshme.

Miti 2 – Do ta njihni dashurinë e vërtetë në shikim të parë

Me siguri keni dëgjuar shumë persona të thonë se ata janë dashuruar në shikim të parë. Fatkeqësisht edhe ky është një mit lidhur me dashurinë.

Dashuria e vërtetë nuk ndodh në çast. Në momentin e parë ju godet thjeshtë një pasion. Bëni kujdes. Ngatërrimi i pasionit me  dashurinë e vërtetë mund t’ju ​​bëjë të injoroni pjesën tjetër të marrëdhënies. Jo vetëm kaq, ju mund të humbisni mundësinë për një dashuri të vërtetë dhe të qëndrueshme. Dashuria e vërtetë do kohë dhe përkushtim.

Çfarë është dashuria? – E vërteta

Dashuria e vërtetë ndodh pasi që të kalojë një kohë. Pasi që të keni parë pjesët e mira dhe jo aq të mira për partnerin tuaj dhe anasjelltas. Duhet vetëm një moment për të përjetuar pasionin por dashuria e vërtetë kërkon kohë. Kjo është ajo që e bën dashurinë kaq më të veçantë dhe më të rrallë. Thjesht nuk ndodh kaq shpejt. Prandaj mos besoni në mitin e dashurive që lindin shpejt!

Miti # 3 – Partneri i përsosur do t’ju përmbushë plotësisht

Ju duhet të jeni në një lidhje në mënyrë që të jeni të lumtur dhe të përmbushur brenda vetes. Ju duhet dikush që të plotësojë një boshllëk brenda jush dhe ai person do të jetë partneri juaj i përsosur. Ekzistojnë dy gjëra kryesore të rrezikshme në lidhje me këtë besim, është fakti që ekziston një partner ‘perfekt ’dhe fakti që dikush tjetër mund t’ju ​​përmbushë plotësisht’.

Çfarë është dashuria? – E vërteta

Partneri juaj mund të përmbushë shumë nga nevojat tuaja, por sigurisht jo të gjitha. Askush nuk është ose nuk duhet të jetë përgjegjës për t’ju bërë të ndjeheni të plotë. Nëse ndiheni bosh emocionalisht përpara se të filloni një marrëdhënie, do të ndiheni po aq bosh pasi të jeni në të. Prandaj ka shumē rëndësi të jini të lumtur me veten. Ta dini edhe kush jeni para së gjithash, para se të hyni në ndonjë marrëdhënie.

Mos harroni…Çfarë është dashuria?

Kur pyesni vetën ‘Çfarë është dashuria?’ mos harroni se dashuria nuk është vetëm një ndjenjë që ju ndjeni. Dashuria në fakt  është një vendim që ju merrni. Ajo kërkon kohë dhe angazhim të vërtetë. Ka shumë rëndësi të dini se a e doni vërtetë personin me të cilin jeni? Për këtë gjë, duhet të mendoni thellë dhe ta diskutoni me vetëveten. A i kundërshton marrëdhëniet tuaja këto mite? A e dini nëse e doni apo jo vërtetë njëri-tjetrin? Besojmë se ju kemi dhënë diçka për të cilën mund të mendoni sot.

Dashuria është ndienjë që e pushton secilin prej nesh, ne faza të ndryshme të jetës. Nëse ky nuk është momenti i duhur për ty për një dashuri romantike, është në rregull. Mjafton që ti të ndihesh rehat me vetvetën. Ta duash dhe ta vlerësosh veten tënde si dhe rrethin që të rrethon. Magjia e dashurisë ndodh atëherë kur të jetë momenti i duhur për të.

10 gjëra që nuk janë dashuri – dhe 1 që është

Çfarë quajmë dashuri? Pyesni shumicës së njerëzve të flasin për dashurinë dhe do të ta përshkruajnë në mënyra të ndryshme. Shumica e tyre janë jo të shëndetshme dhe të pasakta.

Këtu po ju sjellim dhjetë raste që duken si dashuri por që nuk janë të tilla. Dhe rastin e vetëm kur duhet ta kuptoni se cfarë është kjo ndjenjë universale.

Tërheqia ose “Ajo Ndjenjë”

Ne e ngatërrojmë këtë me dashurinë gjatë gjithë kohës, dhe mediat sociale nuk na ndihmojnë shumë. Kudo ku shohim, inkurajohemi të pranojmë lidhjen ose tërheqjen fizike si dashuri – por nuk është kështu.

Tërheqia ose ‘Ajo Ndjenja’ që ke motivohet nga pasiguria. Dashuria Jo.

Të kërkosh siguri të vazhdueshme (ose “nevojë konstante”) nuk është dashuri. Xhelozia nuk është dashuri. Mungesa e kufijve nuk është dashuri. Frika nuk është dashuri. Thirrja e partnerit tuaj “gjithçka” nuk është dashuri.

Lëndimi emocional

Dashuria nuk lëndon apo dhemb. Kjo është e gjitha ego dhe frikë. Në momentin kur ia bëjmë këtë një personi tjetër, ne kurrë nuk po veprojmë nga një pozicion dashurie.

Çfarë dëshiroj unë, por jo çfarë dëshiron ti

Dëshiroj të jem me ty prandaj nuk dua të ndahem.

Megjithëse kjo duket si përgjigje e përshtatshme, nuk është.

Tema më e rëndësishme e bisedës në atë çast është çfarë do ai, por jo çfarë do ti. Sikur ato që ai dëshiron do t’i anuloj ato që ti do. Ose do t’ju bëj të harroni pakënaqësitë tuaja. Jo, kjo nuk është dashuri.

Dashuria nuk ka të bëj vetëm me çfarë dëshiron njëri prej partnerëve, por me çfarë dëshirojnë të dy. Nëse do që ai të qëndroj me ty, as ti nuk duhet të izolosh dëshirat e tua dhe anashkalosh të tyret. Ideja është që të gjeni një rrugë të përbashkët të dëshirave që keni.

Bukuria

Unë dua sepse je e bukur!

Emma Lindsay e ka përshkruar më së miri këtë në esenë e saj Fish Love, duke thënë:

“Sa herë që dikush më thotë se jam e bukur, po më thotë se do veten e tij. Ai po më thotë se do të jetë rreth njerëzve dhe gjërave që i jep atij kënaqësi, dhe se pamja ime fizike i jep atij kënaqësi. Por, ai nuk po më thotë se interesohet për mua si njeri.”

Pra, shumë femra janë të gatshme ta pranojnë “të bukur” si komplimentin më të lartë. Por, nuk është kështu. Ky koment nç të vërtetë nuk thotë asgjë për ju.

Ne e romantizojmë këtë në të gjithë si kulturë, por e kemi gabim. Sepse pa dashur ngrejmë në piedestal pamjen fizike por ulim posht forcën e karakterit.

Nëse dikush kujdeset që ju të jeni e bukur, por nuk kujdeset për ndjenjat ose realitetin tënd, ai nuk të do, por veten. E njëjta gjë vlen për çdo gjë sipërfaqësore – para, status, etj.

Pritshmëritë

Sa herë që e lëm lidhjen në dorë të pritshmërive që të tjerët kanë ndaj nesh, dijeni se i keni dhënë fund vet me duart tuaja. Ti nuk je në një lidhje për të përmbushur pritshëmrit e familjes apo shoqërisë që të rrethon. Kështu që mos lejo pritshmëritë e të tejrëve të ndikojnë tek ajo që ndjen.

Të dua sepse bie dakort me mua

Kjo jo vetëm që nuk ka kuptim, por as që mund të quhet dashuri. Ai nuk po të thotë se i pëlqente që pajtoheni me njëri-tjetrin për gjithçka, ose këndvështrime të përbashkëta, por përkundrazi që thjesht po bini dakort me të. Pra, që jë një pasqurim i atyre që ka qef ai. Kjo nuk është dashuri.

Ndryshueshmëria

Meshkujt të cilët e bazojnë identitetin e tyre mbi burrërinë konvencionale, dhe ndjehen vetëm të sigurt në lëkurën e tyre me femra “të vogla” ose “amtare” ose ndryshe “hiper- femërore”.
Femrat që bazojnë identitetin e tyre mbi feminitetin konvencional, dhe ndjehen vetëm të sigurt lëkurën e tyre me burra “të mëdhenj” ose “atëror” ose ndryshe “hiper- mashkullorë”.
Të tërhiqesh nga karakteristika që nuk i respekton dhe që janë kaq ndryshe nga ty është e rrënjosur në pasiguri, jo dashuri.

Ne jemi njerëz të plotë vetë – partnerët tanë nuk janë “gjysma tjetër”, dhe nuk është detyrë e seksit të kundërt të përcaktojë burrërinë apo feminilitetin tonë.

“Më plotëson”

Dashuria nuk është shtesë, është shumëzim. Kur bashkoni dy gjysmë personash, ku të dy presin që tjetri të plotësojë boshllëqet e veta, nuk merrni 1/2 + 1/2 = 1. Ju merrni 1/2 x 1/2… 1/4.
Përkundrazi, kur bashkoni dy njerëz të shëndetshëm, të plotë, secili funksionon dhe është i vetë-mjaftueshëm emocionalisht, merrni 1 x 1… sërish 1. Një njësi e tërë, e plotë qoftë në “pjesë” ashtu edhe në tërësi.

Vetëmohimi

Ekziston një ndryshim i madh midis bujarisë dhe martirizimit, dhe fakti që shumë prej nesh nuk e dallojnë këtë ndryshim është alarmante.

Dashuria e vërtetë kërkon që ju së pari të doni dhe t’i shërbeni vetes dhe nevojave tuaja.

Shpesh njerëzit e interpretojnë këtë si “egoizëm” dhe është një fakt i trishtë që ne ia kemi bërë vetes duke i ngatërruar të dyja.

Ne nuk e fitojmë dashurinë duke u përpëlitur furishëm për të mohuar nevojat tona dhe për të përmbushur dikë tjetër – edhe nëse shpresojmë se nevojat tona ndoshta do të përmbushen një ditë, do përfundoni vetëm duke dhënë por nuk do të merrni asgjë mbrapa.

“Ti më përket mua.”

Ndonjëherë harrojmë që njerëzit e tjerë nuk na përkasin. Ne nuk kemi të drejtë mbi ta ashtu si ata nuk kanë të drejta mbi ne. Kështu që shpesh ne duam t’i zotërojnë e pronësojmë, veçanërisht me disa detyrime ligjore për t’i bërë gjërat më shumë si “përgjithmonë”.

Sepse, Zoti na ruajt nga ata që vazhdojnë të bredhin tokën si një individ i vetëm, pa asnjë detyrim ligjor që të mos humbasin.🙄

Ndonjëherë qëllimi ynë kryesor është të “martohemi”, dhe një person është thjesht mjeti. Ose ne e shohim një person si objektin e dëshirës sonë, dhe pastaj e shohim martesën si mjetin përmes të cilit do të mbyllet ky muhabet.

Çfarë është Dashuria?

Dashuria nuk është thjesht ndjenjë.

Dashuria është zgjedhje.
Është e qëllimshme dhe kërkon punë e përkushtim.

Dashuri është e qetë.
Nuk është në ankth, por është e sigurt dhe e paqtë.

Dashuria pranon që partneri ynë është një person më vete.

Ajo është veprim (dhe përpjekje)
Dashuria e vërtetë është mënyra se si ne duam ata – se si ne jemi duke dashur qenësinë e tyre. Se si ne jemi duke dashuruar thelbin e tyre.

Dashuria është kur ne duam uljet dhe ngritjet e tyre, papërsosmëritë e tyre, ankesat dhe irritimet e poshtra ndryshimet dhe vendimet që marrim për të qëndruar me ta- çdo ditë.

Si thellohet dashuria?

Padyshim se dashuria thellohet me kalimin e kohës. Ajo evulon, ndryshon e rritet. Në rastet e këqija edhe zbehet. Mirëpo në këtë rast ne po flasim për të kundërtën. Për lulëzimin e saj. Mirëpo, si thellohet dashuria?

Përgjigja e shkurtë është me dedikim dhe me përkushtim. Kurse një përgjigje më të zgjeruar po përpiqemi t’ju japim më poshtë. Duke shtjelluar hap pas hapi si thellohet dashuria dhe çfarë mund të bëjmë ne në këtë drejtim.

Provoni diçka të re së bashku

Rutina rrezikon të shuaj dashurinë. Prandaj ka shumë rëndësi që si çift të provoni së bashku gjëra të reja.  Gjëra që lirojnë endorfinën dhe serotoninën, hormonet që ndjehen mirë për thelbësore për dashurinë e thellë. Kur të dy bëni bashkë gjëra të reja ju krijoni lidhje të reja midis jush. Kujtime pjesë e të cilave nuk është askush tjetër. Kjo është një mënyrë që rrit dashurinë mes jush dhe sfidon për të mirë marrëdhënien tuaj.

Mësojeni gjuhën e dashurisë sipas partnerit tuaj

Për t’u dashuruar më thellë ne duhet të mësojmë gjuhën e dashurisë së partnerit tonë dhe pastaj ta flasim atë të paktën një herë në ditë. Mund të jetë që ofrimi i një dhurate të vogël shenja që u thotë atyre që i doni ata. Ndoshta të bëni diçka për ta që e bën ditën e tyre thjesht pak më të lehtë. Kushtoni vëmendje gjërave që ata i duan dhe përdorni ato.

Gjeni kohë për biseda intime

Një bisedë intime është një bisedë gjatë së cilës ju jeni plotësisht të përqendruar në njëri-tjetrin. Kur bisedoni thellësisht për ndonjë gjë ose asgjë, Të dy duhet të gjeni kohë të flisni për ndienjat tuaja. Të risillni në mendje takimet e para. T’i shfletoni kujtimet. Kësisoj ju mund t’i rikujtoni njëri-tjetrit se pse e si u dashuruat në njërin tjetrin dhe sa e rëndësishme është kjo dashuri përtë dy ju.

Thurni ëndrra të përbashkëta

Dashuria pa dyshim se do të thellohet në momentin që të dy ëndrroni dhe dëshironi të njëjtën gjë. Kjo do të jetë në të mirë edhe të së ardhmës tuaj të përbashkët. Për arsyen e thjeshtë se kur të dy keni të njëjtat pritshmëri nga jeta do të lidheni edhe më shumë me njëri-tjetrin. Kësisoj edhe dashuria ndaj njëri-tjetrit do të thellohet. Prandaj gjeni kohë të mendoni dhe të flisni së bashku për planet dhe ëndrrat që ua bëjnë zemrën të rrahë më shpesh.

Qeshni sa më shumë së bashku

Kjo gjë ndoshta ju tingllon si shumë e thjeshtë mirëpo është shumë e rëndësishme. Shumë studime e vërtetojnë se të qeshesh së bashku me partnerin është shumë e rëndësishme. Madje e krahasojnë edhe me jetën seksuale. Profesionistët thonë se personat që qeshin shumë së bashku kanë tendenca të rrinë së bashku më gjatë. Shakat e përbashkëta dhe momentet e lumtura padyshim që kanë rol në dashurinë tuaj.

Flogerta

Flogerta

Më shumë artikuj: