Femrat xheloze: 6 gjëra që shkaktojnë xhelozi tek femrat

Femrat xheloze: 6 gjëra që shkaktojnë xhelozi tek femrat

femrat xheloze

Je në vendin e duhur nëse po kërkoni për një listë te gjërave që i bëjnë femrat xheloze në lidhje.

Në këtë artikull, do të shqyrtojmë 6 gjërat që ndikojnë në provokimin e xhelozisë tek femrat në një marrëdhënie.

Sigurisht, këto gjëra ndryshojnë nga femra në femër, pasi jo të gjithë janë njësoj. Por, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për disa ndjenja dhe veprime të zakonshme që shpesh krijojnë xhelozi. Nëse jeni të vetëdijshëm për këto gjëra, mund t’i shmangni ato dhe ta mbani marrëdhënien tuaj në një nivel të sigurte.

Mosbesimi

Po rëndisim mosbesimin si të parin e kësaj liste, pasi që është faktori më i rëndësishem tek femrat xheloze.

Nëse e dashura juaj nuk ju beson, mund të jetë një burim i madh xhelozie në marrëdhënien tuaj.

Kjo mund te ndodh per arsye te ndryshme. Qoftë për shkak të diçkaje që keni bërë në të kaluarën ose për shkak të pasigurive të tyre personale, kjo mungesë besimi mund të çojë në pyetje të vazhdueshme, dyshime dhe madje edhe akuza për pabesi.

Këshilla rreth mosbesimit

Nese keni bërë dicka në të kaluarën, që si rezultat ka sjell mosbesim në lidhjen tuaj, mundohu të rifitosh besimin që ke humbur.

Rindërtimi i besimit kërkon kohë dhe përpjekje, por është thelbësore ta trajtoni këtë çështje në mënyrë që të parandaloni që xhelozia të shkaktojë dëme të pariparueshme në marrëdhënien tuaj.

Komunikimi me femra tjera

Komunikimi me persona të tjerë, sidomos me femra tjera, është një gjë tjetër që mund të provokojë xhelozinë tek femrat.

Edhe pse kjo nuk është gjithmonë e vërtetë, disa femra mund të kenë frikë që partneri i tyre mund të dërgoj sinjale të përziera tek personi tjetër, apo të interesohet për të tjerët nëse ata janë shumë miqësorë.

Këshilla rreth femrave tjera

Jini të qartë në qëllimet tuaja dhe sigurohu që të mos dërgoni sinjale të përziera që mund të çojnë në xhelozi ose keqkuptime me të dashurën tuaj.

Komuniko hapur dhe sinqerisht si me të ashtu edhe me femrat me të cilat po ndërveproni. Duke qenë transparent dhe i respektueshëm, ju mund të krijoni besim në marrëdhënien tuaj dhe të shmangni xhelozinë ose konfliktin e panevojshëm.

Marrëdhëniet e kaluara

Nëse ke pasur një histori të pasur romantike me një person tjetër dhe e përmend herë pas here, kjo gjithashtu mund të provokojë xhelozinë tek femrat.

Disa femra mund të kenë frikë se partneri i tyre mund të kthehet prapa nëse takon një person të kaluar.

Këshilla rreth marrëdhenieve të kaluara

Në këtë rast mundohu të evitosh përmendjen e personave që keni qenë në lidhje në të kaluarën.

Padyshim që kjo nuk do të thotë që të mos hapësh kurrë tema të tilla me të dashurën tuaj, mirëpo duhet të jeni të kujdesshëm kur përmendni lidhje të së kaluarës.

Mos harro se e kaluara është e kaluar dhe është e rëndësishme të fokusohesh në ndërtimin e një marrëdhënieje të fortë dhe të shëndetshme në të tashmen.

Mungesa e përkushtimit

Femrat xheloze e ndjejnë kur partneri i tyre nuk i kushton mjaft kujdes dhe vëmendje në lidhjen e tyre.

Nëse nuk i kushtoni mjaft kohë ose nuk i jipni vëmendje të dashurës suaj, kjo mund të shkaktojë ndjenja xhelozie nga ana e saj.

Këshilla rreth përkushtimit

Nëse ajo është një person që me të vërtetë e keni shumë për zemër dhe nuk dëshironi t’a humbisni, është e rëndesishme të bëni përpjekje për të treguar këtë edhe me vepra.

Kjo mund të bëhet në mënyra të ndryshme; duke kaluar më shumë kohë me të, të shkruani më shpesh me të brenda ditës, apo të organizoni surpriza të vogla për të në mënyrë që të krijoni një lidhje më të ngushtë dhe më të fortë.

Mungesa e vetëbesimit

Femrat xheloze mund të vuajnë nga mungesa e vetebesimit dhe kjo mund të shkaktojë xhelozinë në një marrëdhënie.

Kur e dashura juaj nuk ka vetëbesim, mund të ketë frikë se nuk është e mjaftueshme, dhe ju do të gjeni dikë më të mirë se ajo.

Nëse e dashura juaj po lufton me mungesën e vetëbesimit, është e rëndësishme të jeni mbështetës dhe mirëkuptues. Nxiteni atë të flasë për ndjenjat e saj dhe ofroni siguri se e vlerësoni për atë që është.

Ndihmojeni atë të identifikojë pikat e saj të forta dhe inkurajojeni të ndjekë aktivitetet që i pëlqejnë dhe që e bëjnë të ndihet mirë me veten.

Duke qenë një prani pozitive dhe mbështetëse në jetën e saj, ju mund të ndihmoni për të ndërtuar besimin e saj dhe për të forcuar marrëdhënien tuaj në këtë proces.

Mungesa e informacionit të plotë

Xhelozia mund të vijë edhe nga mungesa e informacionit të plotë.

Nëse, për shembull, e dashura juaj shikon që keni postuar një foto me një femer tjetër në një rrjet social,  ajo mund të bëhet xheloze pasi nuk e di se kush është ajo femer.

Kjo për shkak se imagjinata e saj mund të ecë pa kufi kur është fjala për një të panjohur; nëse ajo nuk e di se ajo femer është në fakt kushërira yte që nuk e ke përmendur, apo e dashura e shokut tuaj më të mirë, atëherë ajo mund të krijojë histori romantike në kokën e saj për shkak të mungesës së informacionit të plotë.

Në këtë rast bëhuni proaktiv në mbajtjen e partnerit tuaj të informuar për atë që po bëni dhe me kë po kaloni kohë.

Nëse ka gjëra që nuk ndihesh rahat ende t’i ndash me të, jini të sinqertë edhe për këtë, por sigurohuni që të shpjegoni pse.

Duke qenë i hapur dhe i sinqertë, ju mund të ndërtoni besim dhe të forconi marrëdhënien tuaj me te dashuren tuaj.

Përmbledhje

Si perfundim, femrat xheloze mund të ndjehen të shqetësuara në lidhje me marrëdhënien e tyre dhe mund të përjetojnë ndjenjën e xhelozisë për shkak të disa faktorëve.

Mosbesimi është një nga kryesorët tek femrat xheloze, kur ato nuk kanë besim te partneri i tyre, ata mund të ndjehen të pasigurtë dhe të shqetësuara.

Komunikimi i partnerëve me femra të tjerë gjithashtu mund të shkaktojë xhelozi, dhe femrat xheloze mund të ndihen të tradhtuara.

Marredheniet e kaluara dhe lidhjet e partnerëve të mëparshëm gjithashtu mund të shkaktojnë xhelozi te femrat, ndërsa ata mund të kenë frikë se partneri i tyre mund të kthehet në marrëdhënien e tyre të kaluar.

Mungesa e perkushtimit dhe vëmendjes së mjaftueshme nga partneri i tyre mund gjithashtu të shkaktojë xhelozi tek femrat.

Femrat që nuk besojnë në veten e tyre dhe që kanë mungesë të vetëbesimit mund të jenë të ndjeshme ndaj sjelljes së partnerit të tyre dhe mund të shohin shenja të tradhtisë kudo.

Për më tepër, mungesa e informacionit të plotë dhe sinqeritetit nga partneri i tyre rreth aktiviteteve të tyre mund gjithashtu të shkaktojë xhelozi te femrat.

Shqipe

Shqipe

Më shumë artikuj: