Marredhenie romantike – 5 fazat

marredhenie

Marredhenie romantike – secila marredhenie kalon nëpër pesë faza të cilat janë tërheqja, realiteti, përkushtimi, intimiteti dhe angazhimi.

Përmes këtyre pesë fazave të takimit, do të mësoni nëse ju dhe partneri juaj jeni të destinuar për një lidhje që zgjatë gjithë jetës.

Edhe pse mund të tingëllojë mjaft e qartë, marrëdhëniet ashtu si çdo përpjekje e jetës, rriten me kohën. Secila marrdhënie romantike gjithashtu përjeton ndryshime të dallueshme ndërsa formohet lidhja dhe zhvillohet intimiteti.  Ekspertët, psikoterapistët, madje edhe faqet e takimeve online, shpesh theksojnë se ka disa faza të një marredhenie romantike.

Megjithëse mund të duken disi të vështira për tu deshifruar, ka elemente që i dallojnë këto faza të ndryshme nga një tjetër. Është vërtetuar që çdo marredhenie kalon nëpër këto faza të ndryshme. Kjo vlen edhe për takimet në internet. Sidoqoftë, ajo që përfshin çdo fazë dhe kohëzgjatja e saj shpesh ndryshojnë për çdo çift. Mirëpo cilat janë ato?

Tërheqja dhe romanca

Kjo është faza e parë e takimit, dhe të gjithë çiftet e kalojnë atë. E quajtur ndryshe faza e fantazisë ose faza e muajit të mjaltit, partneri juaj i ri duket kaq perfekt gjatë kësaj kohe. Kjo fazë zgjat rreth tre muaj. Për shkak se veprimet tuaja bazohen në hormone. Ju shpesh përqendroheni në ngjashmëritë tuaja dhe injoroni të metat e partnerit tuaj. Këto hormone përfshijnë dopaminën, oksitocinën, feniletilaminën dhe norepinefrinën. Për më tepër, ju kaloni shumë kohë së bashku duke komunikuar përmes çdo mediumi që mundeni – faqet e takimeve në internet, thirrjet telefonike, takimet, etj.

Realiteti

Ndërsa disa çifte mund ta kalojnë fazën e parë të marrëdhënies, shumica e marrëdhënieve  kurrë nuk i mbijetojnë fazës së dytë. Faza e realitetit në takime mund të zvarritet ngadalë gjatë marrëdhënies tuaj dhe mund të zgjasë deri në gjashtë muaj. Kjo fazë sinjalizon fundin e “fazës së muajit të mjaltit”. Padyshim, kjo është kur zakonisht keni grindjen e parë.

Ju filloni të shihni të meta në partnerin tuaj. Kjo nuk do të thotë që ju nuk jeni më të dashuruar, është thjesht vendosja e realitetit. Takimet në internet, si shumë marredhenie të tjera, përfundojnë papritur në këtë fazë. Kjo është për shkak të faktit se ajo shuhet pasi nxitimi i hormoneve në tru është qetësuar. Zakonisht, tërheqja zbehet dhe një partner mund të fillojë të ketë dyshime. Sidoqoftë, nëse vendosni të pranoni të metat e njëri-tjetrit dhe të shikoni përtej tyre, mund të përparoni në nivelin tjetër.

Forcimi i lidhjes

Faza e tretë e çdo marredhënie ka të bëjë me angazhimin. Në këtë fazë të dy partner shihen si të rritur që të njohin dhe pranojnë të metat e partnerit të tyre. Kjo gjithashtu do të thotë se pranojnë qëllimet, dëshirat dhe nevojat e një personi tjetër. Në kundërshtim me besimin e njohur, kjo nuk është faza kur ata fillojnë të bëjnë seks. Por është shumë më tepër. Përkundrazi, kjo fazë e takimit përfshin të dy partnerët që bien dakord të zotohen për njëri-tjetrin pavarësisht nga rrethanat. Në takimet në internet, të dashuruarit gjithashtu investojnë në marrëdhëniet e tyre dhe kalojnë kohë cilësore së bashku.

Intimiteti 

Fundi i fazës së angazhimit fillon në fazën e katërt të takimit – faza e intimitetit. Kjo fazë vjen kur ata janë gati të përjetojnë thelbin e dashurisë së vërtetë.  Kjo do të thotë të hapesh me partnerin tënd dhe të bëhesh i prekshëm pa mbajtur asgjë prapa.  Edhe në takimet në internet, ju mund të përjetoni intimitet të vërtetë vetëm kur nuk i fshehni asgjë njëri-tjetrit.

Ndërsa hapni veten për të dashur dhe për t’u dashur gjatë kësaj faze, ju gjithashtu mund të shihni karakterin e vërtetë të partnerit tuaj. Shumë më tepër, ndërsa mësoni të qëndroni së bashku, ju gjithashtu shihni pikat e dobëta dhe të forta të tyre. Gjithashtu, ju mund të kuptoni frikën e tyre të fshehur dhe si i shohin ata gjërat. Ndërsa filloni të angazhoheni për kohë dhe të bëheni më intim, shumë gjëra bëhen më të qarta. Se si kaloni në këtë fazë përcakton përfundimisht nëse marrëdhënia juaj do të përparojë në fazën e fundit.

Dashuria e vërtetë

Kjo është faza e fundit e pjekurisë së marrëdhënies. Ata përkushtojë shpirtrat dhe trupat e tyre njëri-tjetrit. Për më tepër, ata bien dakord të punojnë së bashku në mënyrë gjithëpërfshirëse ndërsa bëjnë plane për një të ardhme të frytshme. Zakonisht, shumica e përdoruesve të faqeve të takimeve shpesh synojnë arritjen e kësaj faze. Sidoqoftë, fatkeqësisht, jo të gjithë e arrijnë këtë. Kjo shpesh është për shkak të ndryshimeve të papajtueshme përgjatë udhëtimit të takimeve në internet.

Idealisht, kjo fazë është koha e përsosur që çifti të mësojë të kërkojë falje dhe të falë. Për një marredhenie të qëndrueshme, falja e ndihmon çiftin të ruajë dashurinë e vërtetë dhe të pavdekshme. Të dy partnerët duhet të mësojnë të kërkojnë ndjesë të vërtetë kur ofendojnë ose lëndojnë partnerin e tyre. Gjithashtu, partnerët duhet të mësojnë të hapin zemrat e tyre dhe të falin të tjerët kur gabojnë. Në këtë mënyrë, ata mund të zotërojnë artin e dashurisë pa kushte dhe të punojnë së bashku si një ekip i ngushtë.

Flogerta

Flogerta

Më shumë artikuj: