Takimi i pare – Qellimet, Pergatitja & Rregullat

takimi i pare

Takimi i parë është shumë i rëndësishëm për shkak se në të vërtetë në këtë takim dy persona që s’janë takuar ndonjëherë më parë, kanë mundësinë të njohin njëri-tjetrin dhe të ndërtojnë një lidhje të re.

Në këtë takim, njerëzit tregojnë mënyrën e tyre të sjelljes dhe komunikimit, dhe kështu ata formojnë një përshtypje të parë për njëri-tjetrin.

Kjo e bën takimin e parë një moment kyç në marrëdhëniet midis dy njerëzve.

Qëllimet e takimit të parë

Qëllimi i një takimi të parë me një person që ju pelqen është të ndërtoni një lidhje dhe të krijoni një mundësi për t’u njohur më mirë me ta.

Kjo mund të jetë një takim romantik ose një takim miqësor, por qëllimi është të keni një përvojë pozitive dhe të ndërtoni një lidhje të shëndetshme me personin.

Disa qëllime specifike mund të jenë:

 1. Njohja e personit: Takimi i parë është një mundësi për t’u njohur me personin, të kuptoni më shumë për personin, dhe të ndërtoni një lidhje të parë me ta.
 2. Krijimi një atmosferë të rehatshme: Një qëllim tjetër mund të jetë të krijoni një atmosferë të rehatshme dhe të këndshme gjatë takimit, që do t’ju ndihmojë të ndjeheni të rehatshëm dhe të hapur ndaj njëri-tjetrit.
 3. Tregimi i personalitetit: Takimi i parë është një mundësi për t’u treguar personalitetin dhe interesat tuaja. Kjo mund të ndihmojë personin të kuptojë nëse ju dy keni ndonjë lidhje dhe nëse jeni të përshtatshëm njëri për tjetrin.
 4. Ndërtimi i një lidhjeje: Qëllimi kryesor i një takimi të parë me një person që ju pelqen është të ndërtoni një lidhje të rehatshme dhe të hapur me ta. Një lidhje e tillë mund të jetë romantike ose miqësore dhe mund të ndërtohet gradualisht në të ardhmen.

Në përgjithësi, qëllimi kryesor i një takimi të parë me një person që ju pelqen është të keni një përvojë pozitive dhe të ndërtoni një lidhje të shëndetshme dhe të qëndrueshme me ta.

Përgatitja për takimin e parë

Një nga gjërat më të rëndësishme për një takim të parë të suksesshëm është përgatitja. Këtu janë disa aspekte që duhet të keni parasysh kur pregatitni takimin tuaj të parë:

Planifikimi dhe organizimi

Nëse jeni duke planifikuar takimin tuaj të parë me një person, është e rëndësishme të keni parasysh disa gjëra për të siguruar një takim të këndshëm dhe produktiv.

Fillimisht, zgjidhni një vend të rehatshëm dhe të qetë, si një kafene ose një restorant të qetë, ku mund të bëni një bisedë të qetë dhe të dëgjoheni njëri-tjetrin.

Sigurohuni që të keni një orar të qartë dhe të konfirmuar për takimin tuaj, dhe nëse është e nevojshme, rikujtojeni detajet me personin tjetër disa ditë përpara takimit.

Nëse jeni duke kaluar kohë me një person që nuk e njihni shumë mirë, mund të konsideroni të bëni disa pyetje të thjeshta për ta bërë personin tjetër të ndjehet të këndshëm dhe të ndihet si në shtëpi.

Gjithashtu, mos harroni të kërkoni mendimin e tij ose të saj dhe të dëgjoni me kujdes përgjigjet e tyre.

Kur takimi i parë të mbyllet, nuk duhet të ndjeheni të detyruar për të rënë në një marrëdhënie afatgjatë, por në vend të kësaj, lejoni kohën që të tregojë nëse duhet të keni një takim tjetër.

Nëse do të takoheni përsëri, mund të konsideroni të planifikoni diçka më të dytë, si një aktivitet jashtë, për të ndërtuar më shumë lidhje dhe për të bërë marrëdhënien më të fortë.

Veshja dhe pamja

Veshja dhe pamja juaj janë gjithashtu shumë të rëndësishme për një takim të parë.

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë duhet të vishni, pyesni një mik ose një mikeshë për mendim.

Veshuni me rroba që ju ndjehen të rehatshme dhe të sigurt në to.

Gjithashtu, mos harroni të kujdeseni për higjienën personale dhe të përdorni një parfum të këndshëm dhe të butë.

Në përgjithësi, është e rëndësishme që veshja dhe pamja juaj të reflektojnë personalitetin tuaj dhe të jenë në përputhje me rrethanat.

Për shembull, nëse jeni duke shkuar në një restorant të elegantë, duhet të vishni rroba më formale dhe të rregulluara saktë, ndërsa nëse jeni duke shkuar në një piknik në park, mund të vishni diçka më të lehtë dhe më komode.

Megjithatë, është e rëndësishme të keni parasysh që pamja nuk është gjithçka.

Një person që është i kujdesshëm për veshjen dhe pamjen e tij mund të jetë tërheqës, por personaliteti dhe sjellja e tij janë faktorët kryesorë që krijojnë një marrëdhënie afatgjatë dhe të qëndrueshme.

Prandaj, mos harroni të jeni vetvetja, të mos jeni hipokrit dhe të jeni të sinqertë në bisedë.

Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një ndjenjë të mirë të parë dhe të ndërtoni marrëdhënien me një person të ri.

Bisedat dhe pyetjet

Një takim i parë me një person të ri mund të jetë i stresuar për shumë njerëz, dhe mund të ndodhë që të keni momente ku nuk e dini se çfarë të thoni ose të pyesni.

Për të shmangur këto situata, është e mirë të keni një listë pyetjesh dhe bisedash në mendjen tuaj që mund t’i bëni personit tjetër.

Në fillim, mund të pyesni për punën, hobinë, interesat dhe pasionet e tij, si dhe për shijet e muzikës, filmit dhe ushqimit.

Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni personalitetin dhe preferencat e tij dhe të krijoni një marrëdhënie më të mirë.

Ju poashtu, mund të bisedoni për ndonjë temë interesante dhe aktuale që po ndodh në botë, si sporti, kultura, arti, teknologjia, etj.

Nëse dëshironi të bëni një pyetje më të thellë, përpiquni të mos jetë shumë private ose delikate.

Për shembull, në vend që të pyesni për një eksperiencë të vështirë në jetën e tij, mund të pyesni për një sfidë që ka përbërë për të dhe si ka arritur të përballojë atë.

Gjithashtu, është e rëndësishme të dëgjoni me kujdes atë që thotë personi tjetër dhe të kuptoni mesazhin e tij.

Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një marrëdhënie të ndershme dhe të qëndrueshme dhe të keni një bisedë të këndshme dhe të rrjedhshme.

Këto janë disa nga këshillat kryesore për përgatitjen e një takimi të parë të suksesshëm.

Mos harroni të jeni vetja juaj dhe të kënaqeni gjatë kësaj dite të veçantë!

Rregullat e sjelljes për takimin e parë

Takimi i parë mund të jetë emocionues, por gjithashtu mund të jetë dhe i stresuar.

Për të ndihmuar në përgatitjen e një takimi të përshtatshëm, këtu janë disa “rregulla të sjelljes” të rëndësishme për të ndjekur:

Sjellja

Sigurohuni që të jeni të veshur në mënyrë të përshtatshme dhe të keni një sjellje të rëndësishme dhe të qetë. Mbani qetësinë nën kontroll dhe përpiquni të mos flisni shumë shpejt.

Kërkoni leje për të bërë gjëra si të uleni ose të heqni xhaketën tuaj nëse jeni në një restorant ose lokal.

Nëse keni zgjedhur të paguani, mos harroni të kërkoni faturën dhe të paguani në kohë.

Gjuha e trupit

Kujdesuni për kufizimet personale dhe mos kërkoni të ndërtoni një ndjenjë të thellë intimiteti në takimin e parë.

Nëse ndjeni që takimi i parë është duke shkuar mirë, mos hezitoni të krijoni kontakt vizual dhe të flisni me zë të qartë.

Nëse ndjeni që nuk ndiheni mirë në një moment të caktuar, mos hezitoni të thoni diçka në mënyrë të diplomatike dhe të siguroni që të kuptohet që nuk jeni në një situatë të këndshme.

Përballja me pasigurinë

Nëse ndjeni stresin dhe ankthin përpara takimit tuaj të parë, këtu janë disa gjëra që mund të bëni për të lehtësuar nervozizmin:

 • Merrni një dush të ngrohtë dhe të relaksuar përpara se të shkoni në takim.
 • Vizualizoni një takim të suksesshëm dhe të këndshëm para se të shkoni në takim.
 • Lexoni një libër apo dëgjoni një muzikë të qetë për të ndihmuar në relaksimin tuaj.

Çfarë të bësh e çfarë jo?

Për të pasur një eksperiencë sa më te mirë në takimin e parë duhet të keni parasysh disa gjëra:

Kujt duhet t’i kushtoni vëmendje patjetër

 • Jini të ndershëm dhe autentikë: Ji vetvetja dhe mos u përpiqni të jeni dikush tjetër për të kënaqur atë që po takoni.
 • Tregoni interes për partnerin tuaj: Bëni pyetje, dëgjoni në mënyrë aktive dhe tregoni interes për atë që partneri juaj ka për të thënë.
 • Jini të sjellshëm dhe të respektueshëm: Trajtoni takimin tuaj me respekt dhe mirësjellje. Jini miqësor dhe mikpritës.
 • Planifikimi dhe organizimi: Planifikoni datën paraprakisht dhe organizoni gjithçka që shkon me të.
 • Jini të hapur dhe pozitiv: Mundohuni të jeni pozitiv dhe optimist dhe shikoni takimin si një mundësi për të takuar dikë dhe për t’u argëtuar.

Çfarë duhet të evitoni patjetër

 • Të flasësh shumë: Shmangni të folurit shumë dhe të dërrmoni partnerin tuaj. Jepini hapësirë ​​partnerit tuaj për të biseduar.
 • Temat negative të bisedës: Shmangni ngritjen e temave negative ose të diskutueshme si politika, feja ose ish-partnerët.
 • Pirja e tepërt e alkoolit: Shmangni pirjen e tepërt të alkoolit pasi mund të ulë frenimet tuaja dhe të dëmtojë gjykimin tuaj.
 • Vonesa: Mundohuni të jeni në kohë për takim dhe mos e mbani partnerin në pritje.
 • Përdorimi i tepërt i celularit: Shmangni shikimin e tepërt të celularit ose përdorimin e tij vazhdimisht gjatë takimit. Jepini datës tuaj vëmendjen e plotë.
Valbona

Valbona

Më shumë artikuj: