Martesa e vajzes – Si të përgatitemi si prindër?

Martesa e vajzes është një moment i rëndësishëm në jetën e çdo prindi. Është një kohë kur prindërit shohin vajzën e tyre të vogël të rritet dhe të fillojë një kapitull të ri në jetën e saj.

Përgatitjet kur afrohet martesa e vajzesmund të jetë dërrmuese, emocionuese dhe emocionuese.

Në këtë blog, ne do të diskutojmë disa këshilla thelbësore për prindërit se si të përgatiten për dasmën e vajzës së tyre. Lexoni deri në fund sepse ne jemi këtu për t’ju ndihmuar!

Filloni të planifikoni herët

Planifikimi për një martesë mund të marrë shumë kohë, veçanërisht nëse dëshironi që ajo të jetë e përsosur. Sapo vajza juaj të fejohet, filloni të planifikoni.

Bëni një listë detyrash dhe mbani shënim të gjitha gjërat që duhet të bëni.

Sigurohuni që të përfshini vajzën tuaj në procesin e planifikimit në mënyrë që të merrni vendime së bashku.

Martesa e vajzes – Diskutoni buxhetin

Buxheti është një aspekt thelbësor i procesit të planifikimit të shpenzimeve që do të keni me rastin e marteses së vajzes.

Flisni me vajzën tuaj për buxhetin dhe sa jeni të gatshëm të kontribuoni. Jini të hapur dhe të sinqertë për atë që mund të përballoni dhe punoni së bashku për të krijuar një buxhet që funksionon për të gjithë.

Zgjidhni veshjet e duhura

Dita e dasmës ka të bëjë me nusen dhe dhëndrin, por në qendër të vëmendjes janë edhe prindërit e nuses.

Zgjidhni veshjet e duhura që plotësojnë temën e dasmës dhe fustanin e nuses. Sigurohuni që të dy dukeni elegante dhe të ndiheni rehat në veshjet tuaja.

Përgatituni emocionalisht

Një martesë mund të jetë një kohë emocionale për prindërit, veçanërisht për nënën e nuses.

Ju mund të ndjeni një përzierje emocionesh, nga lumturia në trishtim.

Përgatituni emocionalisht duke folur me miqtë dhe familjen, duke lexuar libra ose artikuj ose duke kërkuar ndihmën e një këshilltari.

Flisni me të për jetën martesore

Gjatë periudhes së fejesës gjeni kohë të flisni me vajzen tuaj për jetën martesore. Tregoni asaj gjitha njohuritë dhe përvojën qe keni marrê nga martesa juaj.

Jepni një këshillë që ju do të donit të ua kishin dhënë shumë vite me parë kur u martuat vetë. Tregoni asaj se jeta bashkëshortore duket e gjatë por kur e ndani me personin e duhur, në fakt rrugëtimi të kalon para syve.

Të jeni të sigurtë se ajo do të jetë e interesuar të marrë këshilla martesore prej jush, më përpara se prej kudo tjetër sepse ju si prindër të saj keni qenë gjithmonë shembulli që ajo ka dashur ta ndjek.

Tregoni asaj se çfarëdo që të ndodh do të jeni aty për të

Martesa e vajzes do të thotë edhe largim përfundimtar i saj nga shtëpia ku është rritur.

Sado perfekte të jetë lidhja e tyre, kjo shpesh i bën vajzat të ndihen të pa sigurta.

Si prindër, para marteses sigurojeni vajzën tuaj se çfarëdo që të ndodh dhe sido që të shkojë jeta, pranë jush ajo do ta gjejë gjithmonë derën e hapur dhe një familje që e pret dhe e përkrah, në çdo vendim të saj.

Të jeni të bindur se kur t’i jepni një siguri të tillë ju si prindër, ajo kurrë nuk do të ndihet e detyruar të qëndrojë në një martesë toksike.

Pyesni se a është e lumtur në lidhjen e saj

Mos u rrëmbeni vetëm me organizimin e festave, blerje dhe përgatitjeve. Edhe në këto kohëra mendoni për lumturinë e vajzës tuaj.

Pyeseni se si po ndihet.

A është e lumtur? A është gjithçka siç ajo ka ëndërruar gjithmonë?

Pyetje si këto hapin rrugë për biseda emocionale e të shpirtit që do t’ju ndihmojnë ta kuptoni më mirë fëmijën tuaj.

Pyesni a ka diçka për t’ju thënë para se të martohet

A keni menduar ndonjëherë se fëmijët frikësohen të ua thonë disa gjëra prindërve? Ndoshta ky është momenti i duhur për ta bërë një gjë të tillë!

Kësisoji ju do ta ndieni njëri-tjetrin edhe më të afërtë pasi të jenë thënë disa gjëra të pa thëna më herët.

Merrni guxim dhe pyesin a keni qenë prindër të mirë

Rrugëtimi drejt martese ndonjëherë do të thotë se edhe fëmija i juaj mund të bëhet së shpejti prind vetë. Ndoshta kjo është koha e duhur për ta pyetur vajzen tuaj se a mendon se ju keni qenë prindër të mirë.

Ne nuk dyshojmë se përgjigja do të jetë se ju keni qenë prindërit më të mrekullueshëm. Mirēpo një bisedë më e thellë mbi prindërimin do t’ju bëjë mirë të dyja palëve!

Mendoni çfarë dhurate do t’i bëni

Martesa e vajzës nënkupton edhe një dhuratë të veçantë për të, në këtë ditë veçantë. Shumë prindër kursejnë me vite ose planifikojnë gjatë se çfarë do t’i dhurojnë vajzës së tyre. Ne këtu po ju japim vetëm disa sygjerime bazike.

Unazë

Një unazë ari, qoftë e re apo qoftë trashëgimi familjare, mund të jetë një dhuratë shumë e mirë për martesen e vajzës tuaj. Madje dhurimi i unazës së vajzēs për martesë është edhe një traditë e vjetër shqiptare.

Çafore

Dhuroni vajzës tuaj për martesë një çafore ari. Edhe kjo, njësojë si unaza, mund të jetë diçka e trashiguar, ose e re. Rëndësi ka t’i shprehni asaj gëzimin për martesën e saj dhe t’i tregoni se e çmoni shumë.

Parë

Në ditët e sotme, jo vetëm për martesa, por edhe për shumë raste tjera, familjet zgjedhin që si dhuratë të bëjnë para të gatshme.

Nuk ka shumë rëndësi se sa para dhuroni. E rëndësishme është që ju po i jepni çiftit të ri mundësinë që ato para t’i përdorin ashtu siç ata kanë nevojë. Prandaj, pse jo? Ndoshta kjo është dhurata e duhur.

Makinë

E nëse flasim për një dhuratë më të shtrenjtë dhe luksoze, atëherë cila vajzë nuk do ta donte për martesë një dhuratë të tillë?

E sidomos, nëse nuk e ka një të tillë? Pra, nëse rrethanat dhe mundësitë për familjen tuaj janë të tilla, ky është rasti ideal për një dhuratë të tillë.

Ndihmojeni me listën e të ftuarve

Lista e të ftuarve mund të jetë një detyrë sfiduese, por është thelbësore që të keni një listë përfundimtare përpara dasmës.

Ndihmoni vajzën tuaj me listën e të ftuarve  nga ana juaj duke i dhënë asaj emrat dhe adresat e familjes dhe miqve.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani parasysh buxhetin kur krijoni listën e të ftuarve.

Organizoni asaj një mbrëmje beqarie

Një festë e beqarisë para martesës është gjëja e duhur që ju si familje mund të bëni për vajzën tuaj. Mblidhni familjarët, shoqet, kolegët dhe personat më të afërtë të saj.

Qoftë një festë surprizë, apo një festë të cilën ajo e pret, ne besojmë që nusja e ardhshme do ta vlerësojë shumë.

Zakonisht, festat e beqarisë ju ndihmojnë vajzave të argëtohen dhe të largohen pak nga stresi i organizimit të dasmës.

E kush nuk e do një festë pa komplekse, me pije, ushqim, ëmbëlësira e muzikë?

Si përfundim

Martesa e  vajzes është një moment i veçantë në jetën e një prindi. Përgatitja për të mund të jetë dërrmuese, por me planifikimin dhe përgatitjen e duhur, mund të jetë gjithashtu një përvojë e paharrueshme.

Duke ndjekur këto këshilla, prindërit mund të ndihmojnë ta bëjnë ditën e dasmës së vajzës së tyre një nga ditët më të lumtura të jetës së saj.

dua.com Dating App per Shqiptaret
Argjenda

Argjenda

Më shumë artikuj: