Marredhenie Toksike: Ja 10 shenja të pagabueshme

marredhenie toksike

Marredhenie Toksike kontaminon vetëvlerësimin tuaj, lumturinë tuaj dhe mënyrën si e shihni veten dhe botën. Marrëdhëniet mund të fillojnë të shëndetshme, por ndjenjat e këqija, historia e keqe ose nevoja të paplotësuara afatgjata mund të sjellin acarim.

Kështu ndosin marrëdhënien tuaj me toksicitet. Mund të ndodhë lehtë dhe shpejt, dhe mund të ndodhë me njerëzit më të fortë. Sjellja toksike ekziston në një spektër. Të gjithë njerëzit dhe të gjitha marrëdhëniet bëjnë disa nga këto gjëra ca kohë – por kjo nuk i bën ato toksike. Një marrëdhënie toksike përcaktohet nga konsistenca, intensiteti dhe dëmtimi. Këtu janë disa nga shenjat.

Ndihesh keq. Gjatë gjithë kohës

Bini në gjumë duke ndjerë keq dhe bosh e zgjoheni po aq keq. Shikoni çiftet e tjera duke bërë gjëra së bashku dhe keni atë ndjesinë thumbuese. Pse nuk mund ndodh ajo lloj dashurie edhe për ju? Mund të ndodhi, por së pari ju duhet të pastroni shtegun që ajo t’ju gjej.

Nuk e shprehni atë që ju nevojitet sepse nuk ka vlerë

Të gjithë kemi nevoja të rëndësishme në marrëdhënie. Disa nga më të mëdhayë janë ndërlidhjet, vlerësimo, dashuria, seksi etj. Kur këto nevoja tallen ose injorohen, zbrazëtia e asaj nevoje të paplotësuar do të zhurmohejë si një kambane.

Nëse përpjekjet tuaja për të folur për ato që ju nevojiten përfundojnë në një luftë, një premtim të zbrazët, akuza për nevoja, pasiguri, xhelozi, do përfundoni ta varrosni nevojën ose pakënaqësinë që të mos merret parasysh. Sido që të jetë, është toksike.

Nuk ka asnjë përpjekje nga ana e njërit partner

Të qenit fizikisht prezent në një marrëdhënie nuk do të thotë që po bëhet investim në atë marrëdhënie. Bërja e gjërave veç e veç është e shëndetshme, por si me të gjitha gjërat e shëndetshme, shumë është shumë. Kur nuk ka përpjekje për të dashur, për të kaluar kohë me të, të ndani gjërat që janë të rëndësishme për ju, marrëdhënia ndalon së dhënë dhe fillon të marrë.

E gjithë puna, dashuria, kompromisi vijnë prej teje

Askush nuk mund të mbajë një lidhje së bashku kur jeni i vetmi që bëni punën. është një rrugë e vetmuar dhe rraskapitëse. Nëse nuk jeni në gjendje ta lini marrëdhëniet, jepni atë që duhet të jepni, por mos jepni më shumë se kaq. Braktisni fantazinë se mund t’i bëni gjërat më mirë nëse përpiqeni mjaftueshëm, punoni sa duhet, thoni sa duhet, bëni sa duhet. Stop.

Kur ‘Jo’ nuk bën pjesë në fjalorin e lidhjes suaj

JO ‘është një fjalë e rëndësishme në çdo marrëdhënie. Mos e hiqni nga fjalori juaj, madje edhe në emër të dashurisë – veçanërisht jo në emër të dashurisë. Marrëdhëniet e shëndetshme kanë nevojë për kompromis por ato respektojnë gjithashtu nevojat dhe dëshirat e të dy personave. Një partner i dashur do të respektojë që nuk do të bini dakord me gjithçka që ata thonë ose bëni. Nëse pranoheni vetëm kur po thoni ‘po’, me siguri është koha t’i thuani ‘jo’ marrëdhënies.

Është gjithçka një betejë – dhe jeni komplet vetëm. Përsëri!

Ju dhe partneri juaj jeni një ekip. Duhet të dini se çfarëdo që të ndodhë, keni njëri-tjetrin, të paktën publikisht. Në marrëdhënie të shëndetshme, kur bota fillon t’ju hedhë gurë, çifti mblidhet dhe forcon murin rreth njëri-tjetrit. Marrëdhëniet toksike shpesh e lën tjetrin në momentin e parë që shohin rrezik. Po ashtu, kur bëhen përpjekje nga jashtë marrëdhënies për t’ju përçarë, çifti ndahet dhe pushtohet lehtë, sikur të mos ishit kurrë së bashku në radhë të parë.

Abuzimi fizik ose verbal ose të dyja

Këto të dyja janë shkelësit e marrëveshjes në marrëdhënie. Ti e di që janë.

Asgjë nuk gjen zgjidhje

Çdo marrëdhënie do të ketë problemet e saj. Në një marrëdhënie toksike, asgjë nuk funksionon sepse çdo diskutim përfundon në konflikt. Nuk ka besim se personi tjetër do të ketë aftësinë të merret me këtë çështje në një mënyrë të sigurt dhe të ruajë lidhjen. Kur kjo të ndodhë, nevoja varroset, dhe në një marrëdhënie, nevojat e paplota do të ushqejnë gjithmonë pakënaqësinë.

Çfarëdo që je duke kaluar, unë po kaloj më keq

Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy njerëzit kanë nevojë për të qenë mbështetësi dhe i mbështeturi. Bëhet me radhë. Në një marrëdhënie toksike, edhe nëse jeni një person që ka nevojë për mbështetje, fokusi do të jetë gjithmonë tek personi tjetër.
“Zemër e di që je sëmurë, por unë hoqa më keq me gripin e kaluar. Kështu që mos e bëj kaq të madhe se do kaloj.”

Privatësi? Çfarë privatësie?

Nëse partneri juaj vazhdimisht kalon faturat, mesazhet e telefonit, telefonatat, kjo tregon një kontroll toksik, tepër toksik. Kjo është një sjellje shumë e keqe. Tashmë jeni të rritur dhe nuk keni nevojë për mbikëqyrje të vazhdueshme.

Katër karakteristika të partnerëve toksikë

Fatkeqësisht jo gjithmonë kemi fatin të kemi partner ideal dhe që na përshtatën. Disa prej tyre dinë të tregohen edhe toksikë. E rëndësishme është që t’i indentifikoni ata dhe të mos i toleroni në jetën tuaj.

Ju e meritoni një lidhje të shëndosh. Një histori dashurie me një person që nuk ju kontrollon. Një vajzë apo një djalë që nuk ju gënjen, nuk viktimizohet dhe nuk ju manipulon.  Më poshtë ne po shtjellojmë disa karakteristika të partnerëve toksikë.

Ata janë ekstremisht të pasigurtë

Një vajzë apo djalë i pasigurt do të ketë nevoja ekstreme. Ai person do të ketë një nevojë të vazhdueshme për tu afirmuar. Si dhe mund të mbyllet kur bëhet fjalë për pasiguritë e veta.

Gjithmonë do të ketë nevojë për ju dhe do të fillojë t’ju përdorë si një mënyrë për të kaluar pasiguritë e veta. Kjo është një nga karakteristikat e një personi toksike sepse ata nuk do të dinë se si t’i adresojnë problemet e veta. Ky person thjesht duhet të jetë rehat me veten para se të jetë i qetë me këdo tjetër.

Partnerët toksikë janë kontrollues

Nëse partneri apo partnerja juaj është duke ju kontrolluar kjo është një shenjë e pasigurive  të tij apo saj. Nevoja e njerëzve toksikë për të qenë përgjegjës për çdo situatë është një mënyrë që ata të dominojë marrëdhëniet. Ka shumë shenja që partneri  po ju kontrollon.

Këtu janë disa prej tyre që ju tregojnë se ai ose ajo është toksike. Nëse përpiqet t’ju largojë nga familja dhe miqtë tuaj, atëherë kjo është një shenjë e mirë që po përpiqet t’ju kontrollojë. Ju të dy duhet të jeni individë të pavarur në marrëdhënien tuaj dhe të mësoni si të rriteni së bashku.

Ata janë vetjakë

Fatkeqësisht njerëzit toksikë janë edhe vetijakë. Marrëdhëniet duhet të jenë një proces i dhurimit dhe marrjes. Dikush që është egoist nuk do t’ju japë atë që dëshironi nga një marrëdhënie. Ata do të mendojnë për veten e tyre së pari dhe pastaj ju. Nuk do të ketë asnjë kompromis dhe kjo do t’ju bëjë të ndjeheni keq nëse doni të bëni diçka që shkon kundër asaj që dëshiron të bëjë tjetri.

Paraqiten si viktima dhe gënjejnë

Kjo karakteristikë është një nga ato që nuk mund t’i kalosh lehtë. Një marrëdhënie bazohet në besim dhe nuk mund të fitoni kurrë një themel të fortë nëse dikush vazhdimisht ju gënjen. Gënjeshtra patologjike është një nga karakteristikat më të këqija të një personi toksik sepse ata me vetëdije e bëjnë këtë dhe e kanë krijuar tashmë si  zakon. Këta persona zakonisht kanë aftësi të viktimizohen dhe të ju manipulojnë.

Flogerta

Flogerta

Më shumë artikuj: