Shpjegimi i endrrave

shpjegimi i endrrave

Shpjegimi i ëndrrave në këtë postim përfshin gati 17 ëndrrat më të zakonshme. Kështu që, nëse keni parë një ëndërr të çuditshme dhe nuk e dini se çfarë do të thotë, qëndroni dhe do të gjeni kuptimin këtu. 

Ëndrrat janë shumë të rëndësishme. Duke lexuar dhe interpretuar ëndrrat tuaja, mund të zbuloni gjëra për veten tuaj. Si për shembull atë që truri juaj po përpiqet t’ju tregojë ose çfarë dëshironi me të vërtetë në jetë.

Shpjegimi i ëndrrave më të zakonshme

Ideja është që duke vëzhguar kombinime specifike të elementeve në një ëndërr, ne mund të mësojmë për mendjen e individit dhe mënyrën se si ata mendojnë thellë. Pra, shpjegimi i ëndrrave të tyre mund të tregojë se cilët janë ata. Këtu kemi një përmbledhje të simboleve më të zakonshme të ëndrrave, dhe më poshtë shpjegimi i ëndrrave të tilla.

 1. Ujë, det ose lum
 2. Të jesh i bllokuar diku
 3. Dhëmbë që ju bien
 4. Lind fëmijë
 5. Je duke u ndjekur
 6. Ëndërron për vdekjen
 7. Demonë ose përbindësha
 8. Ndërtesa dhe shtëpi
 9. Vrasjen e njerëzve
 10. Ëndërron për para
 11. Kryen marrëdhënie seksuale
 12. Je dukë rënë
 13. Paralizë gjumi
 14. Grerëzat
 15. She një të afërm të vdekur
 16. Je duke u mbytur
 17. ËNDËRR LUCIDE!

Ujë, det ose lum

Ëndërrat e lidhura me ujin mund të nënkuptojnë se ndiheni të mbingarkuar ose të pambështetur nga të dashurit tuaj. Një ëndërr për ujin mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme, por kryesisht ajo simbolizon të qenit i bllokuar ose i lirë. Kuptimi varet nga ajo se me cfarë e lidhni ujin në jetën tuaj të përditshme. Nëse është një sasi e madhe uji, mund të nënkuptojë se keni emocione të thella ose një reagim të fortë emocional ndaj diçkaje që po ndodh në jetën tuaj tani.

Të jesh i bllokuar diku

Të ëndërrosh sikur je i bllokuar ka tendencë të thotë se thjesht shqetësohesh për situatën aktuale. Kjo mund të nënkuptojë punën tuaj, marrëdhënien tuaj, apo edhe në cilin vend jeni. Mendja juaj ka tendencë t’ju tregojë gjërat në një mënyrë delikate, kështu që nëse jeni të shqetësuar se puna juaj nuk ju pengon të udhëtoni, për shembull, truri juaj mund të krijojë një ëndërr në të cilën jeni bllokuar. Një ëndërr për të qenë të bllokuar në një hapësirë ​​të vogël zakonisht do të thotë se nuk jeni të kënaqur me vendin ku jeni dhe doni të ndryshoni situatën tuaj aktuale.

Dhëmbë që ju bien

Rënia e dhëmbëve (ose, duhet të them, makth!) është e zakonshme shumë si ëndërr. Kjo ëndërr ndodh sepse kur jemi të vegjël kemi frikë se po humbasim dhëmbët për herë të parë. Pra, nuk është çudi që truri e lidh këtë përvojë të parë të frikës dhe traumës me gjëra të tjera në jetë që të bëjnë të ndihesh i frikësuar ose i shqetësuar. Kjo është arsyeja pse nëse ëndërroni që dhëmbët po ju bien si i rritur, kjo do të thotë thjesht se jeni të frikësuar ose të shqetësuar për probleme apo ndryshime që po ndodhin në jetën tuaj.

Lind fëmijë

Kjo është një tjetër ëndërr e zakonshme dhe kuptimi i kësaj është i thjeshtë. Të ëndërrosh për foshnja thjesht do të thotë që dëshiron të vazhdosh dhe zgjerosh familjen tënde dhe të lësh një trashëgimi. Ana tjetër e kësaj ëndrre, megjithatë, mund të jetë që ju po mbani diçka në vete. Të ëndërrosh për fëmijë mund të nënkuptojë gjithashtu se dëshiron të zhvillosh marrëdhënien me fëmijën tënd të brendshëm. Kjo ndonjëherë manifestohet në formën e ëndrrave.

Je duke u ndjekur

Të ndiqesh nga diçka ose dikush është një ëndërr kaq e zakonshme sa që ka libra dhe faqe të tëra për të. Mund të nënkuptojë se ju jeni të shqetësuar për një çështje që nuk e keni zgjidhur. Supozoni se po e shtyni punën që e dini se duhet të bëni për javën e ardhshme. Shpjegimi i ëndrrave të tilla tegon se truri po ju thotë: “Hajde, kushtoji vëmendje kësaj çështjeje tani.”

Ëndërron për vdekjen

Ka disa ëndrra që janë kaq të zakonshme saqë të gjithë kanë një teori të ndryshme për kuptimin e tyre. Një ëndërr për vdekjen në fakt mund të nënkuptojë thjesht se po pranoni se po shndërroheni në dikë tjetër. Kur ndryshojmë, thuhet se vdesim një “vdekje e vogël”, që do të thotë se një pjesë e atyre që ishim vdes për t’i lënë vend personit që po bëhemi.

Demona ose përbindësha

Të ëndërrosh për një përbindësh ose një demon është vetëm rezultat i të parit të shumë filmash horror. Mund të lidhet gjithashtu me atë që ne e konsiderojmë nënkuptimin e demonëve. Për shkak se ne besojmë se demonët janë të këqij dhe të këqij, ëndërrimi për ta mund të tregojë se jemi të shqetësuar ose ndihemi negativisht për diçka në jetën tonë.

Ndërtesa dhe shtëpi

Interpretimin e ëndrrave për një ndërtesë ose një shtëpi zakonisht e shohim si një shenjë se po mendoni për shtëpinë tuaj të fëmijërisë. Mund të nënkuptojë gjithashtu se po mendoni për sigurinë ose ndjenjën e të qenit të sigurt. Shtëpitë dhe ndërtesat janë të lidhura me sigurinë, ngrohtësinë, strehimin dhe, për shumicën prej nesh, “shtëpinë”. Të ëndërrosh shtëpinë e dikujt tjetër mund të nënkuptojë që dëshiron të kalosh më shumë kohë me atë person.

Vrasjen e njerëzve

Një tjetër ëndërr negative. Të ëndërrosh për vrasjen e njerëzve mund të jetë ose rezultat i shumë video lojërave ose filmave të dhunshëm ose zemërimi i ndrydhur. Asnjë nga sa më sipër nuk është e mirë dhe duhet t’i kushtoni shumë vëmendje kësaj ëndrre. Nëse e shihni veten duke ëndërruar rregullisht për vrasjen e njerëzve, kjo është një shenjë se diçka në jetën tuaj është shumë e gabuar, qoftë dhuna e tepërt në media apo zemërimi dhe zhgënjimi i pa adresuar.

Ëndërron për para

Shpjegimi i ëndrrave të tilla mund të jetë ose pozitive ose negative. Shumica prej nesh duan më shumë para në mënyrë që të mund të shijojmë më shumë jetën tonë. Ka mënyra për ta bërë këtë pa pasur nevojë të kemi më shumë para, por për shumicën prej nesh, më shumë para do të thotë më shumë argëtim dhe kënaqësi në jetë. Ndonjëherë, në ëndërr mund të nënkuptojë se thjesht dëshironi pushtet, gjë që nuk është gjithmonë një gjë e mirë.

Kryen marrëdhënie seksuale

Trupat tanë janë të lidhur për të kërkuar ushqim, strehim, dashuri dhe seks. Kjo është ajo që na ka mbajtur gjallë për një kohë kaq të gjatë, kështu që truri ynë është i prirur të mendojë për seksin mjaft shpesh. Pra, të ëndërrosh për seksin zakonisht tregon se je një i rritur i shëndetshëm dhe gjithçka po funksionon ashtu siç duhet. Ashtu si ushqimi, nëse mendoni për të para gjumit (me vetëdije ose nënndërgjegjeshëm), normalisht do të ëndërroni edhe për të.

Je duke rënë

ëndrrat janë shumë të shpeshta tek njerëzit. Ne ëndërrojmë sikur na sulmojnë ose na ndjekin (teoria thotë) në mënyrë që nëse do të sulmoheshim ndonjëherë, nuk do të ishte gjë e pazakontë, sepse truri ynë tashmë e ka ‘testuar’ atë situatë në një ëndërr dhe disi i di bazat si të reagoj.

Rënia është disi e tillë, përveçse nuk mund të bësh shumë nëse bie. Shpjegimi i ëndrrave ku je duke rënë zakonisht do të thotë që nuk jeni në kontroll të asaj që po ndodh dhe ju mungon lidershipi në jetën tuaj. Kushtojini vëmendje kësaj nëse gjithmonë keni ëndrra rreth rënies, pasi kjo mund të nënkuptojë se ndiheni të pashpresë dhe madje të dëshpëruar.

Paraliza e gjumit

Kjo është më pak një ëndërr dhe më shumë një përvojë, por të gjithë kemi paralizë gjumi çdo natë. Puna është se shumica prej nesh janë në gjumë kur kjo ndodh, kështu që nuk e dim se po ndodh, por ekziston si fenomen. Ndonjëherë, një pjesë e trurit tonë zgjohet gjatë paralizës së gjumit dhe kjo përvojë mund të jetë shumë e frikshme.

Duket sikur po shtypeni dhe nuk është në të vërtetë një ëndërr, edhe pse nuk jeni zgjuar ndërkohë që kjo ndodh. Jeni disi në mes të ëndërrimit dhe të qenit zgjuar, prandaj e kam përfshirë këtu si një nga ëndrrat më të zakonshme.

Disa njerëz gjithashtu raportojnë se ndjehen të shtypur në kraharor ose sikur kanë dikë sipër tyre. Kjo përvojë është quajtur gjithashtu “demoni i paralizës së gjumit”, të cilin shumë njerëz e kanë përjetuar.

Grerëzat

Grerëzat mund të jenë mjaft të frikshme për njerëzit, veçanërisht grerëzat e mëdha dhe agresive. Ato mund të jenë një simbol i miqve ose njerëzve të këqij, dhe ndoshta  nënkuptojë se nuk jeni të lumtur me njerëzit përreth jush. Kini kujdes me këtë dhe nëse vazhdoni të ëndërroni për grerëzat, mendoni se çfarë në jetën tuaj mund t’ju bezdisë ose t’ju zemërojë.

Të shohësh një të afërm të vdekur

Nëse sheh në ëndërr një të afërm të vdekur është një mënyrë që mendja jote jep lamtumirën (ose edhe thjesht dëshira për ta parë personin). Është një ëndërr e zakonshme, sepse, për këdo që ka humbur një të afërm, gjithmonë dëshironi më shumë kohë me ta. Shpesh ne mendojmë për to gjatë jetës sonë të përditshme dhe dëshirojmë t’i shohim përsëri, dhe kështu ëndrrat tona e bëjnë këtë për ne.

Je duke u mbytur

Të ëndërrosh sikur po mbytesh do të thotë që shqetësohesh për humbjen e kontrollit. Ju ndoshta keni vënë re se shumë nga këto kuptime të ëndrrave kanë të bëjnë ose me lirinë, kontrollin ose frikën. Këto janë forcat që drejtojnë ëndrrat tona, së bashku me dashurinë.

Të ëndërrosh për mbytje do të thotë që ndihesh jashtë kontrollit, të mbingarkuar dhe të pafuqishëm. Mendoni se cilat fusha të jetës suaj kanë nevojë për rregullim dhe më pas bëjeni!

ËNDËRR LUCIDE!

Disa prej nesh janë me fat që të kenë ëndrra të kthjellta dhe të RASTËSISHME. Ëndrra Lucide është e rrallë si fenomen ama si të gjitha ëndrrat ka një rol të vecantë. Nëse nuk e dinit tashmë, të keni një ëndërr lucide është e mundur kur jeni të vetëdijshëm se po ëndërroni ndërsa jeni brenda ëndërrës suaj. Do të thotë që në mënyrë të vullnetshme mund të vendosni se çfarë të bëni dhe ku të shkoni duke e shndërruar ëndrrën tuaj në një aventurë.

Më shumë artikuj:

Takime me vajza

Meshkujt beqare normalisht qe kerkojne takime me vajza qe te gjejne fatin e jetes se tyre, ketu keni disa keshilla

Whatsapp shqip

Alternativat per te zevendesuar Whatsapp Shqip per shqiptaret jane shume te medha, ketu mund ti gjeni disa nga to:

Takime me vajza

Meshkujt beqare normalisht qe kerkojne takime me vajza qe te gjejne fatin e jetes se tyre, ketu keni disa keshilla

Whatsapp shqip

Alternativat per te zevendesuar Whatsapp Shqip per shqiptaret jane shume te medha, ketu mund ti gjeni disa nga to: