Bisedo shqip: Si te mbash nje bisede online gjalle?

bisedo shqip

Bisedo shqip është një nga fjalët më të kërkuara në trojet shqiptare.

Edhe pse takimet në internet po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara çdo vit, mund të jetë ende e vështirë të krijoni një lidhje të vërtetë kur takoni dikë përmes internetit.

Ashtu si në jetën reale, çelësi për të njohur njerëzit në internet është komunikimi i sinqertë: bërja e shumë pyetjeve për të zbuluar se kush janë ata dhe të jesh po aq i hapur për veten.

Duke e nisur me një mesazh interesant dhe duke pyetur për gjëra që ju kuriozojnë me të vërtetë, mund të bëni një përshtypje pozitive dhe të filloni hapat e para të një marrëdhënieje.

Në këtë artikull mund të gjesh disa këshilla se si të mbash një bisedë gjallë me personin që pëlqeni.

Lexo bisedën me vëmendje

Një nga aftësitë më të rëndësishme për të vazhduar një bisedë është të dëgjoni me kujdes.

DĂ«gjimi aktiv pĂ«rfshin t’i kushtoni vĂ«mendjen tuaj tĂ« plotĂ« personit qĂ« flet, tĂ« mos e ndĂ«rprisni atĂ« pĂ«r tĂ« treguar se jeni tĂ« pĂ«rfshirĂ« nĂ« bisedĂ«.

Kur dĂ«gjoni me kujdes, mund tĂ« gjeni sugjerime dhe tĂ« dhĂ«na qĂ« mund t’ju ndihmojnĂ« tĂ« vazhdoni bisedĂ«n nĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« natyrshme.

Shmangni shpërqendrimet nga mjedisi rreth jush dhe përqendrohuni vetëm tek folësi.

PĂ«rmblidh ato qĂ« ka thĂ«nĂ« personi nĂ« anĂ«n tjetĂ«r pĂ«r t’u siguruar qĂ« i ke kuptuar saktĂ« dhe bĂ«ni pyetje tĂ« hapura pĂ«r t’i inkurajuar ata tĂ« shtjellojnĂ« mendimet dhe ndjenjat e tyre.

Duke dëgjuar me kujdes, mund të krijoni një lidhje më të thellë me personin me të cilin po flisni dhe ta mbani bisedën të rrjedhë pa probleme.

Bisedo shqip duke bërë pyetje

Një nga mënyrat më të mira për të vazhduar një bisedë është të bëni pyetje.

BĂ«rja e pyetjeve tĂ« hapura Ă«shtĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« e shkĂ«lqyeshme pĂ«r ta mbajtur bisedĂ«n tĂ« rrjedhĂ« dhe pĂ«r t’i treguar personit tjetĂ«r se jeni tĂ« interesuar pĂ«r atĂ« qĂ« ata kanĂ« pĂ«r tĂ« thĂ«nĂ«.

Shmangni pyetjet qĂ« mund tĂ« pĂ«rgjigjen me njĂ« “po” ose “jo” tĂ« thjeshtĂ«. NĂ« vend tĂ« kĂ«saj, bĂ«ni pyetje qĂ« kĂ«rkojnĂ« mĂ« shumĂ« mendim dhe pĂ«rpunim.

PĂ«r shembull, nĂ« vend qĂ« tĂ« pyesni “A ju pĂ«lqen tĂ« udhĂ«toni?” ju mund tĂ« pyesni “Cili Ă«shtĂ« vendi juaj i preferuar ku keni udhĂ«tuar ndonjĂ«herĂ« dhe pse?”.

Kjo jo vetëm që inkurajon personin tjetër që të ndajë më shumë për veten e tij, por gjithashtu ju jep mundësinë të mësoni më shumë për interesat dhe përvojat e tij.

Mos harroni të dëgjoni në mënyrë aktive përgjigjet e tyre dhe përdorni përgjigjet e tyre për të bërë pyetje vijuese.

Kjo tregon se jeni tĂ« pĂ«rfshirĂ« nĂ« bisedĂ« dhe jeni tĂ« interesuar pĂ«r atĂ« qĂ« ata kanĂ« pĂ«r tĂ« thĂ«nĂ«. 

Trego për veten

Një mënyrë tjetër efektive për të vazhduar një bisedë është të flisni për veten tuaj.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të vendosni një ekuilibër midis ndarjes së informacionit të mjaftueshëm për veten dhe mbizotërimit të bisedës. Filloni duke ndarë diçka për veten tuaj që lidhet me temën në fjalë.

Për shembull, nëse jeni duke diskutuar udhëtimin, mund të ndani një histori për udhëtimet tuaja ose destinacionin tuaj të ëndrrave.

Sigurohuni qĂ« t’i mbani pĂ«rgjigjet tuaja koncize dhe t’i jepni personit tjetĂ«r njĂ« mundĂ«si pĂ«r t’u pĂ«rgjigjur ose pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« pyetje.

Për më tepër, shmangni shpërndarjen e tepërt ose të folurit shumë për veten, pasi kjo mund ta kthejë bisedën në një monolog.

Në vend të kësaj, përpiquni të kërkoni mendimin ose përvojat e personit tjetër për të mbajtur bisedën të ekuilibruar.

Mbani mend, kur kĂ«rkon ‘bisedo shqip’ qĂ«llimi Ă«shtĂ« tĂ« keni njĂ« bisedĂ«, jo njĂ« vetĂ«promovim ose bisedĂ« egocentrike.

Duke ndarë informacione dhe përvoja personale, duke i lënë ende hapësirë ​​personit tjetër për të kontribuar, ju mund të krijoni një bisedë dinamike dhe tërheqëse.

PĂ«rdor emoji

Në epokën e sotme dixhitale, përdorimi i emoji-ve është një mënyrë argëtuese dhe efektive për të vazhduar një bisedë.

Emoji-t mund tĂ« shtojnĂ« njĂ« shtresĂ« shtesĂ« shprehjeje dhe emocionesh nĂ« mesazhet tuaja, duke i bĂ«rĂ« ato mĂ« tĂ«rheqĂ«se dhe tĂ« kĂ«ndshme pĂ«r t’u lexuar.

Përdorimi i emoji-ve mund të ndihmojë gjithashtu në përcjelljen e tonit dhe qëllimit në mesazhet tuaja, të cilat mund të parandalojnë keqkomunikim ose keqkuptime.

Për shembull, një emoji i thjeshtë me gishtin lart mund të tregojë pajtim ose miratim, ndërsa një emoji zemre mund të shprehë dashuri ose mirënjohje.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të përdorni emoji në moderim dhe të shmangni përdorimin e tepërt të tyre.

Kjo pasi kjo mund t’i bĂ«jĂ« mesazhet tuaja tĂ« vĂ«shtira pĂ«r t’u lexuar ose pĂ«r t’u konsideruar si tĂ« pasinqerta.

Gjithashtu, sigurohuni që të merrni parasysh kontekstin dhe personin me të cilin po flisni kur zgjidhni se cilat emoji të përdorni.

NĂ« pĂ«rgjithĂ«si, pĂ«rfshirja e emoji-ve nĂ« mesazhet tuaja mund ta bĂ«jĂ« bisedĂ«n mĂ« argĂ«tuese, tĂ«rheqĂ«se dhe mĂ« tĂ« lehtĂ« pĂ«r t’u kuptuar.

ThĂ«nĂ« shkurtĂ«, bisedo shqip dhe me emoji. 

Shqipe

Shqipe

Më shumë artikuj: