Horoskopi i dashurise

horoskopi i dashurise

Horoskopi i dashurise – A kanë lidhje me njëra – tjetrën? Të dashuruar në yje: Fraza ka bërë bujë ndër shekuj. Megjithatë, debati me kokëfortësi mbetet i njëjtë: Dashuria dhe Horoskopi A kanë lidhje me njëra tjetrën? A janë yjet apo është e gjitha në kokën tuaj?

Shekspiri, Chaucer dhe Hipokrati dukej se të gjithë favorizonin idenë e një fati të pandryshueshëm, të pashmangshëm, të paracaktuar midis dy të dashuruarve, një nyje të lidhur fort së bashku nga perënditë. Nisur nga kjo nuk ka pse të fajësojmë ata persona që marin një apo dy sugjerime nga horoskopi.

Horoskopi dhe lidhja e tij me jetën e njeriut

Sir Isaac Newton, babai i fizikës, një herë në mbrojtje të astrologjisë ndaj skeptit Edmund Halley tha: “Unë e kam studiuar këtë çështje. Ju, zotëri JO.” Dhe kur Njutoni flet, ne dëgjojmë. Pavarësisht besimit tuaj, një gjë është e sigurt: nëse zgjidhni të ndiqni yjet duhet ta bëni këtë siç duhet. Nuk vlen të shihni thjesht parashikimin astrologjik të shenjës suaj, duhet të shkoni më thellë se aq.

Për pak qartësi, Astrologja e Çertifikuar Profesioniste e Konsulencës Diana Brownstone na ndihmon të kuptojmë më mirë disiplinën e parashikimit të yjeve:

“Nëse njerëzit do ta dinin se sa shumë mund të zbulojmë për ta vetëm nga data e lindjes, koha dhe vendi i tyre i lindjes, ata do të ngeleshin me gojë hapur.” Brownstone, e cili ka praktikuar astrologjinë që nga fundi i viteve ’80, është intervistuar nga NBC, ka dhënë leksione në Shoqëria Astrologjike e Princeton, Nju Xhersi, dhe ka folur shumë herë në Neë Life Expo.

Sipas Brownstone, në thelbin e saj, astrologjia sillet rreth idesë se “ne marrim energji nga universi dhe planetët, të cilët janë ndërmjetësit që na lidhin me kozmosin e madh”.

“Fakti është se “mjedisi ynë ka një efekt fizik mbi ne”, pohon Brownstone. “Dielli, për shembull ndikon në energjinë tuaj, ndjenjën tuaj të vetvetes. Madje, ai ndryshon lëkurën tonë, i bën bimët të rriten si dhe ndikon edhe psikologjikisht. Kur e pranojmë se kjo është e vërtetë për diellin, atëhere pse e kemi të vështirë ta pranojmë se edhe hëna me planetet e tjerë mund të kenë po aq ndikim tek ne.”

Si funksionon astrologjia?

Kur vjen fjala tek marrëdhëniet, a duhet t’i shikojmë planetët për të udhëhequr rrugën në një mënyrë vendimtare? Përgjigja, sipas Brownstone, është po. Por ka një hile: “Vetëm nëse keni bërë të gjithë tabelën tuaj të lindjes. Ajo sqaron se astrologjia me të cilën shumica e njerëzve ndërveprojnë në baza ditore është ‘versioni i filtruar’ i astrologjisë. Prandaj ka tendencë të ndodhë konfuzion.”

Është e pamundur të përcaktoni personalitetin e dikujt vetëm me 12 zgjedhje. Për shembull, ju mund të lexoni horoskopin tuaj [nëse jeni një Dash] dhe për shkak se keni pesë planetë në Dashi, ju rezononi vërtet me të.  Ama, nëse jeni një Dash dhe keni pesë planetë tek Peshqit, ju i thoni vetes ‘nuk jam fare kështu’. Në realitet, “shenja juaj e diellit” është vetëm një aspekt i vogël i një grafiku natal shumë kompleks.

Në këtë grafik përfshihet shenja juaj e hënës, shenjën juaj në rritje (arritëse), nyjet tuaja hënore dhe pozicionet e planetëve tuaja në secilën “shtëpi”. Ka një mori të tërë detajesh të tjera të shkëlqyera dhe faktorë përcaktues.

Kombinimi i shenjave në dashuri

Në shqyrtimin e marrëdhënieve romantike dhe pajtueshmërisë, ka mjaft elementë në lojë. Këtu, Broënstone tregon se çfarë duhet të kërkoni dhe çfarë kuptimi ka për ju dhe të dashurin tuaj Dashuria dhe Horoskopi. Elementet dhe shenjat e tyre përkatëse:

  • Zjarri (Dash, Luani, Shigjetari)
  • Toka (Bricjapi, Demi, Virgjëresha)
  • Ajri (Binjakët, Ujori, Peshorja)
  • Uji (Peshqit, Gaforrja, Akrepi)

lidhje me një marrëdhënie: Brownstone vëren se ekziston një përputhshmëri e përgjithshme midis njerëzve që ndajnë elemente plotësuese brenda shenjave të tyre të diellit (p.sh., uji, toka; uji, uji; zjarri, ajri; zjarri, zjarri, etj.). Megjithatë, duhet të merren parasysh edhe shenjat e hënës, ashendentët dhe nyjet hënore.

Përputhshmëria midis shenjave të diellit të dy njerëzve është një tregues bazë. Në përgjithësi “shenjat që janë të të njëjtit element ndajnë përputhshmëri. Për shembull, një Dashi dhe një Shigjetar sjellin të dy një energji [zjarr] të ngjashme në tryezë: entuziazëm, qëllim dhe veprim.

Brownstone shton se kur bëhet fjalë për takimet dhe pajtueshmërinë, ndonjëherë “ky tension është ai që kontribuon në një nivel të madh tërheqieje në marrëdhënie. Sidomos për njerëzit e rinj ose janë në të 20at e tyre. Nga ana tjetër pajtueshmëria midis shenjave të hënës është një plus. Për shembull, nëse shenja juaj e hënës është tek Peshqit [ujë], mund t’i gjeni nevojat tuaja të përmbushura shumë mirë nga një Akrep [edhe ai uji].

Dhe në këtë mënyrë vazhdohet për të parë dinamikën mes një çifteve. Megjithatë, duhet sqaruar se mungesa e kontabilitetit në horoskop nuk do të thotë se duhet të hiqni dorë nga dashuria juaj. Dashuria dhe Horoskopi kanë shumë lidhje me njëra tjetrën, por nuk janë faktor vendimtar.

Më shumë artikuj:

fjale dashurie

Fjale dashurie

Të dëgjosh fjalë dashurie është e rëndësishme sepse ato ndihmojnë në krijimin dhe ruajtjen e një lidhjeje të thellë emocionale

fjale dashurie

Fjale dashurie

Të dëgjosh fjalë dashurie është e rëndësishme sepse ato ndihmojnë në krijimin dhe ruajtjen e një lidhjeje të thellë emocionale