Shqip online: Cfare bejne Shqiptaret online?

shqip online

Shqip Online: Shqiptarët përdorin internetin për të bërë një sërë aktivitetesh dhe sipas disa statistikave ata janë përdoruesit më të mëdhenj në Ballkan kur bie fjala tek konsumi i rrjeteve sociale.

Ata shpesh komunikojnë me njëri-tjetrin duke përdorur rrjetet sociale, si Facebook dhe Twitter.

Gjithashtu përdorin shërbime bankare në internet, bëjnë blerje online për produkte dhe shërbime, shikojnë filma dhe dëgjojnë muzikë përmes platformave të youtube.

Një pjesë e mirë e tyre luajnë video lojëra, lexojnë për lajme dhe ngjarje që ndodhin në Shqipëri ose në mbarë botën dhe mësojnë aftësi të reja përmes kurseve online.

Po cfarë kërkojnë më shumë shqip online?

Sikur edhe mund ta keni vënë re, kohët e fundit trendi i Big Brother Albania e ka marrë para vendin.

Sipas kërkimeve të fjalëve kyce që për momentin trendojnë në google search, Shqiptarët duket se kërkojnë vetëm për Big Brother, e tek tuk edhe për tema të tjera.

Në listën e mëposhtme mund të shikoni trendin e fjalëve kyc më të kërkuara dhe në dhjetë vendet e para ndodhet vetëm BB.

Sipas listës deri në vendin e shtatë të fjalëve kyce që kërkohen shqip online kemi vetëm Big Brother.

Më pas shkëputet lista me dy fjalë kyce të tjera si: Air Albania dhe Zara Albania.

Lista vazhdon me big brother edhe me dy renditje të tjera derisa në vend të 12 kemi JOQ Albania. Më pas lista e renditjes vazhdon me Albania vs, Wizz Air Albania dhe Vodafone Albania. 

Pesë vendet e fundit të renditjes së 20 fjalëve kyce më të kërkuara janë si më poshtë.

 • Meteo Albania,
 • ABC News Albania
 • One Albania
 • Bershka Albania

Dhe renditjen ashtu sikurse e nisi Big Brother e mbyll vendin e njëzetë Big Brother gjithashtu.

Cila është lista e kërkimeve shqip online?

Top lista e kërkimeve shkruar ashtu sikurse e kërkojnë Shqiptarët specifikisht.

 1. big brother albania
 2. big brother
 3. big brother vip albania
 4. big brother vip
 5. big brother vip albania live
 6. big brother albania live
 7. big brother live albania
 8. air albania
 9. zara albania
 10. big brother vip albania 2
 11. big brother vip albania live 2
 12. joq albania
 13. albania vs
 14. wizz air albania
 15. vodafone albania
 16. meteo albania
 17. abc neës albania
 18. one albania
 19. bershka albania
 20. bbv albania

Kategoritë e kërkimit shqip online

Gjatë kërkimit online këto janë kategoritë sipas të cilave Google Search Trending bën renditjen.

E para është Arts Entertainments ku kryeson sigurisht Big Brother Vip.

E dyta është Autos & Vehicles ku renditja e makinave më të kërkuara online është si më poshtë:

 1. hyundai albania
 2. arena karting albania
 3. volkswagen albania
 4. kia albania
 5. toyota albania

E treta në kategoritë e kërkimit është Beauty & Fitness ku më të kërkuarat janë si më poshtë:

 1. zara albaniazara
 2. stradivarius
 3. stradivarius albania
 4. miss albania 2022

E katërta dhe e fundit nga kategoritë e renditjes së fjalëve kyc shqip online është Books & Literaturë.

Në këtë kategori Shqiptarët nuk kërkojnë shqip online asnjë libër. 

Përfundim

Ky ishte një artikull ku përmblidhet shkurtimisht se cfarë kërkojnë Shqiptarët online më tepër.

Nga të gjitha katëgoritë e kërkimit shqip online duket se BBV kryeson listat renditëse.

Ajo që ishte lista më zhgënjyese ishte pikërisht lista e kërkimit librave dhe literaturës.

Kjo sepse ndoshta shumë shqiptarë nuk e përdorin internetin për te gjetur tituj librash apo për të shkarkuar libra.

Shumic e informacioneve shqip online shqiptarët i lexojnë përmes faqeve sikurse është Facebook, Tik Tok apo edhe rrjete të tjera sociale po kaq të përhapura. 

Fenomeni i BBV vazhdon të kryesojë listat kërkimore dhe ato pamore në platfromat gjigande si Youtube, Facebook dhe app të tjera sociale, ashtu si edhe Google Search Trends. 

Kjo ndodh për arsye të këtij reality show që është 24 ore live dhe është duke pasur sukses te papare ne kete sezon te dyte.

Flogerta

Flogerta

Më shumë artikuj: