Dashuria Online, a është e vërtetë – ja ç’thotë shkenca!

dashuria online

Dashuria Online, nëse nuk keni provuar kurrë të kërkoni një partner në internet, nëse mendoni se dashuria online është thjesht një gënjeshtër, mendohuni edhe njëherë. Ata që kërkojnë dashuri në internet, shpesh druhen dhe kanë turp ta thonë këtë gjë drejtpërdrejtë. Megjithatë, një studim tregon se gjetja e shpirtit binjak online është mëse e mundur.

Një studim i kërkuar nga faqja për Zemrat e Vetmuara dhe Harmony dhe botuar në revistën shkencore Proceedings of the National Academy Sciences zbuloi se 35% e të anketuarve kishin takuar partnerin e tyre në internet dhe se vetëm 6% e çifteve të lindura në internet ishin ndarë.

Pra, dashuria që gjendet online qënka e vërtetë?!

Shkenca thotë se po! Hulumtimi nënvizon gjithashtu se dashuria online është edhe më e lumtur se ato dashuri që kanë në jetën reale. Sipas profesorit John Cacioppo, studiues në Universitetin e Chikagos, shpjegohet shumë lehtë arsyeja e suksesit të çifteve të lindur nga aplikacionet e takimeve online.

Beqarët që regjistrohen në website si Meetic janë më të vendosur për të investuar në një lidhje. Për më tepër, gjetja e një partneri midis profileve të shumta ju lejon të jeni më selektiv. Ndërkohë, tani ekzistojnë dhjetëra miliona përdorues të aplikacioneve për takime në internet, të cilat gjenerojnë një qarkullim prej dy miliardë dollarësh në vit. Në vitin 2007 arriti shumën e 900 milion dollarëve.

Aplikacionet e suksesshme të takimeve online nëpër botë

Sipas një studimi të OkCupid, një tjetër aplikacion për të kërkuar dashurinë online, tregon se edhe në botën virtuale ekzistojnë disa rregulla të rëndësishme të mirësjelljes. Për shembull, nuk i takon gjithmonë mashkullit të marrë hapin e parë dixhital. Mesazhi i dërguar nga një femër e shtyn mashkullin të përgjigjet më pozitivisht.

Prandaj, ekziston një aplikacion i bërë qëllimisht për këtë arsye: Bumble. 7 milion përdorues të regjistruar mund t’i shkruajnë njëri-tjetrit nëse kanë shprehur një preferencë të ndërsjelltë, por vetëm ajo mund ta bëj hapin e parë.

Aplikacioni dedikuar shqiptarëve për takime online dua.com

Aaplikacioni i dua.com tashmë është bërë pjesë e përditshmërisë suaj, qëkurse u lansua në versionin e vet zyrtar. Madje, që prej qershorit të këtij viti  qëkurse u lancua edhe dua Premium, numri i abonimeve është shtuar.

Shqiptarët janë persona të cilët parapëlqejnë partnerë të kombësisë së tyre më tepër se ata të kombësive të tjera. Për këtë gjë dua.com ka menduar me kujdes për rregullat dhe filtrat specifikë që do të aplikohen në app. Jemi të bindur se kanë për të lindur edhe më shumë lidhje të suskesshme dashurie, sidomos me suksesin më të fundit të dua Premium.

Kërkimi i dashurisë online – Ja pse është i suksesshëm

Në ditët e sotme kërkimi i dashurisë online është mëse normale. Megjithatë ende mund të këtë persona që janë në mëdyshje për këtë gjë. Prandaj nëse edhe ju jeni në mëdyshje se a mund të gjeni dashurinë online, ne ju tregojmë se si dhe pse kjo gjë funksionin shumë mirë. Krejt çka ju duhet është të futeni në këto ujëra, të shkarkoni një aplikacion për takime online, siç është dua.com, dhe të filloni aventurën tuaj të kërkimit të dashurisë online!

Me shumë zgjedhje

Kur kërkimi i dashurisë bëhet online zgedhjet janë më të mëdha se në jetën reale. Kur futeni në një aplikacion për takime online të gjithë po kërkojnë të njëjtën gjë si ti: Një partner. Dashurinë. Nuk është e njëjta gjë në jetën reale. Pastaj, kur futeni në një aplikacion për takim online zgjedhjet janë shumë më të mëdha. Për shkak se në ditët e sotme numri i njerëzve që përdorin këto platforma është shumë i madh. Kështu që në vend se t’i shqyrtoni 3-4 propozime që mund të keni marrë nga shoqëria, ju mund të shfletoni qindra profile gjatë ditës.

Më shumë mundësi filtrimi mes atyre zgjedhjesh

Jeni lodhur duke përsëritur në takimet tuaja të para preferencat, prioritetet dhe hobit tuaja? Keni ndonjë bindje specifike në të cilën nuk bëni kompromis? Apo thjeshtë e dini qartë çfarë partneri preferoni? Të gjitha këto letësohen kur përdorni një aplikacion për takime. Hapësira ku mund të përshkruani vet, të listoni preferencat dhe dëshirat tuaja ja u lehtësojnë shumë këtë gjë. Përveç kësaj edhe ju vet, duke lexuar infot e të tjerëve do ta keni më lehtë të zgjdhni me kë dëshironi të bisedoni.

Kurseni kohë

Nuk jeni të vetmit që ju ka ndodhur të dilni në takim me dikë, të cilin ua ka sygjeruar ndonjë mik, dhe të kuptoni se nuk keni asgjë të përbashkët me atë person. Miqtë e familjarët padyshim që kanë qëllime të mira. Mirëpo gjetjen e një personi që ju përshtatet mund ta bëni më së miri ju vet. Për këtë arsye kur kërkoni online ju kurseni kohën dhe nuk dilni në takime pa qenë të sigutë se të paktën keni diçka të përbashkët me atë person. Ju zgjidhni personat me të cilët bisedoni fillimisht. Pastaj vetëm pasi ta keni kaluar me sukses këtë fazë ndërmerrni hapin tjetër.

Më shumë artikuj: