Dua.com - Blog

29/11/2019
termet

Si të veproni gjatë një tërmeti?

Tërmi që ndodhi ditët e fundit na ka mbajtur në një gjëndje të vazhdueshme alarmi sidomos prej lëkundjeve që vazhdojnë ta ndjekin. Ndryshe nga uraganet ose […]
27/11/2019
te ndihmojme

Ja si mund të ndihmojmë bashkatdhetarët tanë

Ja si mund të ndihmojmë bashkatdhetarët tanë: Sot, platforma e dua.com i shërben qëllimit për të cilin është krijuar. Synimi ynë për të bashkuar shqiptarët kur […]
26/11/2019
stresi

7 këshilla për të reduktuar stresin

Stresi është reagimi i trupit tuaj ndaj një sfide ose rrezikut. Nëse nuk zgjat shumë, stresi mund të jetë pozitiv, sepse ju ndihmon të shmangni rrezikun […]
26/11/2019
terrmeti, ndihmoni

Si të ndihmoni në rast tërmeti?

Tërmeti ndodhi. Fatmirësisht, nuk u gjendët afër zonave të prekura, por kjo nuk do të thotë se nuk mund të ndihmoni. Ja disa nga mënyrat se […]
25/11/2019
te gabosh

Pse është mirë që të gabosh?

Njerëzve nuk u pëlqen të gabojnë, sepse është një ndjesi përulëse, e pakëndshme dhe ndonjëherë e turpshme. “Po sikur të gabosh të jetë një nga gjërat […]
22/11/2019
teknologjia

A na ka bërë teknologjia më dembel?

A është teknologjia zgjidhja e gjithë problemeve tona, apo së bashku me të po krijojmë shumë të tjera? Një ditë po diskutoja me miqtë e mi […]
22/11/2019
lidhje serioze

Çfarë duhet të bëni për të patur një lidhje serioze

Jeni mërzitur nga fakti që flirtimet e zakonshme zhduken brenda disa javësh dhe nuk kthehen në një lidhje serioze? Nëse mendoni se problemi vjen nga jashtë […]
21/11/2019
mbani një ditar

Përse duhet të mbani një ditar personal?

Nëse do të përmendja disa nga zakonet e mia të preferuara, mbajtja e një ditari personal është një prej tyre. Të mbani një ditar do t’ju […]
21/11/2019
mbledhje per sukses

Pse nuk ke nevojë të jesh inteligjent për të qënë i suksesshëm?

Nuk duhet të jeni (veçanërisht) inteligjent ose i aftë për të krijuar një karrierë të suksesshme. Po, është e vërtetë dhe jo, nuk keni as nevojë […]
20/11/2019
martohen me pak

Përse çiftet po martohen më pak?

Kohë më parë martesa ishte e pashmangshme pasi çiftet binin në dashuri. Po tani? Përse çiftet po martohen më pak? Tani, pas gjysmë shekulli, termi martesë […]