Shqiperia Chat: Si bisedojne dhe flirtojne shqiptaret?

Shqiperia Chat: Si bisedojne dhe flirtojne shqiptaret?

shqiperia chat

Shqiperia Chat – Kultura e bisedimit online ndër vite është zhvilluar edhe te shqiptarët.  Ata sot bisedojne e krijojne njohje shqiptaresh.

Sot ata chatojne, bisedojnë e njoftohen me sukses në dua.com & në platforma të tjera si ne te dy chat, dardania chat, fajtori chat e shumë të tjera.

Mirëpo, si ja dalin me sukses? Çfarë frazash përdorin dhe cilat janë mënyrat më të mira për të pasur sukses në chat? Lexoni këtë blog deri në fund për të mësuar më tepër!

Shqiperia Chat – Me cilat fraza ta nisim bisedën?

Nuk ka rast të dytë për përshtypje të parë! Prandaj, kujdes se si i qaseni një personi në bisedën e parë. Ka shumë rëndësi të tregoheni te respektushëm, të kujdesshëm dhe të sjellshëm! Ja disa shembuj:

Filloni me njërën nga këto në Shqiperia Chat:

 • Ç’kemi?
 • Si je?
 • Përshendetje!
 • Hello!
 • A po te pengoj?
 • Hi!
 • Shpresoj qe je mire!

Analizoni profilin dhe filoni bisedën me diçka që lidhet me profilin e tij/saj: 

 • Hej, ti po dukesh si kitaristi im i ardhshëm i preferuar!
 • Wow, çfarë pamje e bukur! Kēnaqësi të njoftohem me një dashamire te hikingut!
 • A mund ta nisi biseden me ty duke te te thane se ngjyra e kuqe po te shkojka shume?
 • Hello, nga Parisi (qyteti qe ka postuar foto).
 • Profili yt po thotë se shenja jote e horoskopit përshtatet shumë me timen!

Tema bisedash që mund t’i bëni në chat

Ka tema të panumërta për të folur në një bisedë, në varësi të interesave tuaja dhe kontekstit të bisedës. Këtu janë disa ide për të filluar:

Hobi dhe interesa: Çfarë ju pëlqen të bëni në kohën tuaj të lirë? Keni ndonjë hobi apo aktivitet të preferuar?

Udhëtimi: A keni qenë në ndonjë vend interesant kohët e fundit? Ku do të dëshironit të shkoni më pas?

Ushqimi dhe gatimi: Cila është kuzhina juaj e preferuar? A ju pëlqen të gatuani dhe nëse po, cila është receta juaj e preferuar?

Filma dhe shfaqje televizive: Cili është filmi ose seriali juaj i preferuar televiziv dhe pse? Keni parë ndonjë gjë të mirë kohët e fundit?

Libra dhe letërsi: Cili është libri ose autori juaj i preferuar dhe pse? Keni lexuar ndonjë gjë të mirë kohët e fundit?

Sporti: A ju pëlqen të shikoni apo luani ndonjë sport? Kush është skuadra apo sportisti juaj i preferuar?

Puna dhe karriera: Çfarë bëni për jetesën dhe a ju pëlqen? Keni ndonjë synim apo aspiratë në karrierë?

Ngjarjet aktuale: Çfarë po ndodh në lajmet që ju duken interesante apo të rëndësishme?

Qëllimet dhe aspiratat personale: Cilat janë disa gjëra për të cilat po punoni ose po shpresoni t’i arrini në të ardhmen?

Si mund të flirtojmë në chat ose takim?

Flirtimi mund të jetë një mënyrë argëtuese dhe argëtuese për të treguar interes për dikë. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të flirtoni kur jeni duke biseduar në chat, apo kur jeni takuar sy me sy.

Buzëqeshni dhe bëni kontakt me sy: Një buzëqeshje e vërtetë dhe një kontakt me sy mund të ndihmojnë shumë për të treguar interesin tuaj.

Komplimentoni: Jepini një kompliment për diçka që ju duket tërheqëse tek ata. Vetëm sigurohuni që të jetë e sinqertë dhe jo shumë përpara.

Përdorni humorin: Humori është një mënyrë e shkëlqyer për të thyer akullin dhe për ta bërë dikë të ndihet më rehat. Vetëm sigurohuni që ta mbani të lehtë dhe të gjallë.

Bëni pyetje të hapura: Bëjuni atyre pyetje për veten e tyre për të treguar se jeni të interesuar t’i njihni më mirë.

Prekni lehtë: Një prekje e lehtë në krah ose shpatull mund të krijojë një lidhje fizike dhe të tregojë interesin tuaj.

Jini të sigurt: Besimi është tërheqës, ndaj përpiquni të jeni të relaksuar dhe të sigurt kur flirtoni.

Mos harroni, flirtimi duhet të jetë argëtues dhe lozonjar, jo agresiv ose mosrespektues. Respektoni kufijtë dhe jini të vetëdijshëm për ndjenjat e personit tjetër.

Argjenda

Argjenda

Më shumë artikuj: